AcasăNewsCazul dezinfectantilor. Cadariu cere DSP-urilor verificarea unor contracte incheiate de spitale

Cazul dezinfectantilor. Cadariu cere DSP-urilor verificarea unor contracte incheiate de spitale

Un nou pas in ancheta menita sa scoata la lumina adevarul in controversa privind dezinfectiantii folositi in unitatile spitalicesti din tara a fost facut in cursul acestei zile.

Mai precis, seful de la Ministerul Sanatatii (MS) vrea sa sa parcurga o noua etapa in aceasta chestiune. Astfel incat a cerut reprezentantilor Directiilor de Sanatate Publica din tara, in cadrul unei videoconferinte pe care a avut-o, vineri, cu oficialii DSP-urilor, pe tema controalelor derulate in chestiunea dezinfectantilor utilizati in unitarile sanitare din Capitala si din tara, sa verifice „contractele incheiate de catre unitatile sanitare publice din subordinea Ministerului Sanatatii cu firma HexiPharma”.

Totodata, dintr-un comunicat al institutiei conduse de catre Patriciu Achimas Cadariu aflam ca acesta din urma a cerut deja sprijin din partea „Ministerului Afacerilor Interne ca toate unitatile sanitare publice aflate in subordinea autoritatilor publice locale sa fie auditate in ceea ce priveste contractele incheiate cu compania HexiPharma”.

Va reamintim ca in acest caz, zilele trecute, Ministerul Public anunta faptul ca s-a deschis in dosar penal, in care se fac cercetari in rem, respectiv cu privire la fapta, si nu la o persoana.

foto: gov.ro

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger