AcasăNewsCe verificari sunt necesare la cumpararea unei masini second-hand

Ce verificari sunt necesare la cumpararea unei masini second-hand

Reprezentantele firmelor auto ofera, la cerere, diagnoza completa a masinii

Reprezentantele firmelor auto de renume prezente in Romania ofera o serie de servicii si teste la vanzarea/cumpararea unei masini second-hand. Costurile incep de la 50 de lei si sunt utile oricarui viitor posesor de masina la mana a doua.

Reprezentantele firmelor auto ofera, la cerere, diagnoza completa a masinii

Oricine doreste sa cumpere o masina second-hand poate supune autovehiculul unor teste de baza sau aprofundate, in functie de bugetul alocat, intrucat reprezentantele BMW, Opel, Toyota si ale altor firme auto, partenere ale Autovit, ofera contra cost diagnoza de specialitate. Verificarea la dealerul autorizat inainte de a cumpara automobilul second-hand este o garantie ca viitorul utilizator nu achizitioneaza o masina care ii poate pune viata in pericol daca are, spre exemplu, defecte la sistemul de franare sau la directie. In plus, in cazul unor masini cumparate de la vanzatori neautorizati kilometrajul poate fi modificat si pot fi diferente si de peste 100.000 km fata de kilometrajul real.

Teste

Unii dealeri auto autorizati au in portofoliu servicii de verificare a unei masini second-hand, la tarife medii de 200 lei, testarea  durand pana la doua-trei ore. Preturile testelor variaza de la dealer la dealer, iar programarea telefonica trebuie facuta cu doua-trei zile inaintea datei planificate pentru testare. Principalele verificari sunt diagnoza computerizata, verificarea de tinichigerie si verificarea componentelor mecanice. Iata cateva teste necesare inainte de cumpararea masinii second hand:

–           se urca masina pe elevator pentru a vedea daca sunt scurgeri de ulei, lichid de frana, ulei de la cutia de viteze;

–           se verifica starea componentelor mecanice si daca sunt lovituri pe sub podeaua masinii;

–           la anumite service-uri se verifica vopseaua cu un aparat care masoara grosimea stratului de vopsea pe intreaga suprafata a caroseriei, astfel ca se depisteaza locurile in care vopseaua este aplicata intr-un strat mai gros, semn ca masina a fost revopsita;

–           se fac verificari la computerul de bord al masinii pentru a se evalua numarul real de kilometri (90% din masinile vandute prin diverse targuri au kilometrajul „aranjat”) si pentru a se realiza un istoric al erorilor inregistrate.

Costuri

Potrivit reprezentantilor Autovit, costul verificarilor este cuprins intre 50 de lei si cateva sute de lei. Pretul mediu de vanzare al unei masini second-hand este de 3.580 de euro, iar cele cateva sute de lei in plus alocate testelor reprezinta, practic, o investitie in siguranta in trafic a masinii. Reprezentanta BMW, de exemplu, ofera doua tipuri de testari: 72 puncte de verificare (450 de lei) respectiv 12 puncte de verificare (220 de lei). Serviciile de testare oferite de Chevrolet includ: diagnoza computerizata (si verificarea kilometrajului real), testare mecanica (verificare tren de rulare, motor, frane, tinichigerie, structura de rezistenta), test-drive, verificarea documentelor masinii, preturile fiind cuprinse intre 50 si 280 de lei. La Ford, serviciile de testare includ partea mecanica si electrica, electronica, istoricul reparatiilor in garantie, pretul standard fiind de 69 de lei. Porsche Romania ofera diagnoza defectelor pe tester, frane, nivel lichide, lumini, suspensie, stare autoturism etc., pretul variind de la dealer la dealer.

author avatar
Arpad Dobre
1.066 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger