AcasăNewsCel mai scump Jaguar din lume costa 19,8 milioane de dolari

Cel mai scump Jaguar din lume costa 19,8 milioane de dolari

Licitatia RM Sotheby’s care a avut loc in wekeend-ul 20-21 august in cadrul Saptamanii Masinilor din Monterey (California) a adus un record absolute privind vanzarea unui Jaguar vechi de 60 de ani.

Este vorba de Jaguar D-Type, un model care poate fi regasit in versiunea sa de serie in cele mai frumoase colectii auto ale lumii. Exemplarul scos la licitatie este insa unul foarte special, pentru ca masina din imagini este cea care a castigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1956 sub culorile echipei scotiene Ecurie Ecosse, care a inspirat de altfel si nuanta albastra exterioara a modelului britanic. Masina cu numarul de sasiu XKD501 a reusit in cursa de acum fix 60 de ani sa parcurga cele 24 de ore de pe circuitul La Sarthe cu o viteza medie de 168.1 km/h, in timp ce viteza maxima inregistrata a fost de 252.5 km/h.

Masina a fost mentinuta intr-o stare impecabila, detaliu care i-a crescut in timp valoarea mult peste media masinilor asemanatoare ale vremii. Astfel, exemplarul D-Type scos la licitatie la Monterey a fost cumparat cu 19.8 milioane de dolari si va face parte de acum dintr-o colectie privata.

author avatar
Catalin Dumitrescu
736 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger