AcasăNewsCel putin noua morti si peste o suta de raniti dupa ce...

Cel putin noua morti si peste o suta de raniti dupa ce doua trenuri s-au ciocnit frontal

Cutiile negre vor spune ca cautau doua trenuri pe aceeasi linie

Tragedia a avut loc ieri dimineata in apropiere de Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, in sudul Germaniei. Peste o suta de persoane sunt ranite, intre care 18 in stare grava iar alte doua sunt date disparute, potrivit politiei.

Cutiile negre vor spune ca cautau doua trenuri pe aceeasi linie

”Avem deocamdata noua morti, cifra este confirmata”, a declarat Jurgen Thalmeier, purtatorul de cuvant al politiei din Rosenheim, indicand si 18 persoane grav ranite in timp ce alte 90 au suferit rani mai usoare, informeaza Le Figaro. Potrivit companiei Meridian, care apartine grupului francez Transdev (filiala a Veolia), cele doua trenuri s-au ciocnit frontal si au deraiat partial. Accidentul a avut loc pe o linie cu un singur sens, a declarat politistul bavarez Rainer Scharf. Autoritatile nu au indicat cauzele accidentului, politia judiciara, sub conducerea Parchetului din Traunstein (sud-vest) demarand o ancheta. Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a informat ca zona de cale ferata era echipata cu un sistem de preventie a acestui tip de accident, adaugand ca doua cutii negre au fost deja recuperate. Potrivit acestuia, cei doi conducatori de tren nu aveau probabil nici o idee ca nu erau singuri pe tronsonul accidentului, care traversa o padure.

Stare de soc, Merkel ”bulversata”

Intr-un comunicat, compania feroviara publica Deutsche Bahn, care detine si intretine ansamblul cailor ferate germane, a indicat ca linia ferata din sectorul coliziunii a fost conceputa pentru trenuri care pot atinge o viteza de pana la 120 km/h. ”Accidentul este un soc enorm pentru noi. Vom face totul pentru a-i ajuta pe calatori si pe apropiatii lor”, a declarat Bernd Rosenbush, patronul companiei feroviare bavareze BOB care exploateaza trenurile pe aceasta linie. Cancelarul Angela Merkel s-a declarat ”bulversata si trista dupa acest grav accident feroviar”. ”Gandurile mele se indreapta in special catre familiile celor ce si-au pierdut viata”, a spus Merkel, ”avand incredere ca autoritatile competente vor face totul pentru determinarea cauzelor accidentului”.

Serie neagra

Mai multe accidente feroviare au avut loc in ultimii ani in Germania. Ultimul accident mortal a avut loc in aprilie 2012 la Offenbach, soldat cu decesul a trei persoane. In 1998, un InterCity Express, echivalentul TGV-ului francez, a deraiat pe ruta Munchen-Hamburg, provocand moartea a 101 persoane, cea mai mare catastrofa feroviara din Germania dupa 1945 (102 morti, in apropiere de Munchen.

author avatar
Tudor Borcea
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger