AcasăNewsCetatean olandez, acuzat de DNA de dare de mita

Cetatean olandez, acuzat de DNA de dare de mita

Cetateanul olandez Dick Van Halewijn, reprezentantul firmei Dutchmed BV, este urmarit penal de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie.

Van Halewijn este acuzat ca a oferit drept mita, prin intermediari, bani si excursii la Amsterdam unor angajati ai Ministerului Sanatatii.

Van Halewijn urma sa fie favorizat, in schimb, la licitatiile publice organizate de Ministerul Sanatatii pentru atribuirea unor contracte in cadrul unui proiect cofinantat de Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii.

Conform procurorilor DNA, citati de digi24.ro, Van Halewijn a spus la cale, in perioada 2008-2011, un sistem prin care isi asigura sprijinul functionarilor implicati in proceduri de achizitii publice.

Cetateanul olandez instiga la abuz in serviciu din dorinta ca firma sa Dutchmed BV, sa castige o pozitie privilegiata pe piata romaneasca a aparaturii medicale.

Dick Van Halewijn este urmarit penal, sub control judiciar, pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat.

author avatar
Cristi Ionita
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger