AcasăNewsCFR-istii renunta la greva

CFR-istii renunta la greva

Salariatii CFR au decis sa renunte la ideea unei eventuale greve generale, dupa ce au ajuns la un acord cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Peste 32.000 de angajati ai CFR au intrerupt munca miercuri dimineata, intre orele 07.00 si 09.00. Acestia erau nemultumiti ca nu s-a ajuns la un numitor comun in privinta semnarii contractului colectiv de munca si ca salariile nu au mai fost majorate de cinci ani la CFR.

Conform Digi 24, reprezentantii sindicatelor din CFR au tinut sa precizeze ca greva de miercuri dimineata este doar o actiune colectiva a angajatilor nemultumiti si nu o greva pusa la cale de sindicalisti.

O delegatie alcatuita din angajati ai CFR s-a intalnit, miercuri seara, cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, iar cele doua parti au ajuns, in cele din urma, la un acord, dupa mai multe ore de negocieri.

Angajatii CFR au anuntat ca renunta la ideea organizarii unei greve generale, obtinand in schimb o marire a tuturor salariilor din CFR cu 2,4%. In plus, CFR-istii au fost anuntati ca exista posibilitatea majorarii ulterioare a salariilor cu 10%, dar asta doar dupa alte runde de negocieri cu reprezentantii Fondului Monetar International.

author avatar
Cristi Ionita
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger