AcasăNewsCFR: Trenurile care nu au plecat din statii dupa ora 07.00, reprogramate...

CFR: Trenurile care nu au plecat din statii dupa ora 07.00, reprogramate dupa ora 09.00

CFR Calatori a anuntat ca, dupa protestul spontan de miercuri dimineata, trenurile care nu au plecat din statii dupa ora 07.00 vor fi reprogramate dupa ora 9.00, iar cele care au stationat pe traseu isi vor continua drumul spre destinatiile finale.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca, dupa incetarea actiunii de protest, se iau masuri pentru revenirea la normal, in cel mai scurt timp, a circulatiei trenurilor.

„Pasagerii care si-au cumparat bilete la trenurile afectate de protestul spontan si nu mai doresc sa efectueze calatoria, pot solicita restituirea contravalorii biletelor achizitionate si neutilizate, conform regulamentului de transport pe calea ferata si reglementarilor in vigoare”, a precizat CFR Calatori, intr-un comunicat de presa.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineata si timp de doua ore, de la 7.00 la 9.00, circulatia pe calea ferata a fost blocata, protestul avand loc, potrivit sindicalistilor, in urma esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.
CFR Calatori sustine ca organizatiile sindicale mandatate au solicitat o majorare salariala de 10 la suta si ca administratia CFR Calatori reaminteste ca au fost derulate toate etapele prevazute de lege. Negocierile intre administratie si organizatiile sindicale mandatate, care au inceput la 19 februarie si s-au desfasurat pe o perioada de 60 de zile calendaristice, conform prevederilor legale, au condus la negocierea a aproximativ 95 la suta din prevederile noului contract colectiv de munca.

Oferta administratiei CFR Calatori inseamna transpunerea in castigurile individuale ale salariatilor a unei cresteri, in medie, cu 4 la suta si fara concedieri colective de personal.

„Cresterea salariului brut lunar pentru functiile cu numarul cel mai mare de salariati pot fi in medie de: 5,13% pentru functiile de sef tren si conductor tren, 5,68% – pentru functiile de mecanic locomotiva-automotor si revizor tehnic vagoane, 4,65% – lacatus montator agregate energetice si de transport si electrician montator de instalatii electrice la mijloace de transport, 2,67% pentru functiile de: tehnician, contabil, inginer, economist si sef serviciu”, potrivit sursei citate. Pentru finalizarea si inregistrarea contractului colectiv de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, Administratia a prezentat organizatiilor sindicale mandatate, o oferta finala, care cuprinde imbunatatirea incadrarii personalului pe clase de salarizare si a grilei de salarizare, corelata cu rezolvarea punctelor ramase in divergenta, astfel incat sa se incadreze in limitele impuse de bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern, respectiv de cresterea fondului de salarii cu 2,4%”, a mai aratat CFR Calatori.

author avatar
Andra Nesu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger