AcasăNewsChina lanseaza metroul fara conductor

China lanseaza metroul fara conductor

China este pe punctul de a inaugura primul metrou din lume fara conductor! Garnitura va circula incepand cu 2017 pe linia Yanfang, din sud-vestul capitalei Beijing. Plecarile, si opririle in statii, deschiderea si inchiderea usilor, precum si curatenia vor fi operate integral de la distanta, noteaza People’s Daily.

China a initiat propriul sau sistem de metrou complet automat in 2010 si si-a dezvoltat continuu tehnologiile de baza. Liniile de metrou din Beijing 3, 12, 17, 19 si noua linie care face legatura cu aeroportul se afla in proiectare in acest moment, iar pe acestea vor functiona trenuri operate complet automat. Se asteapta ca lungimea totala a liniilor de metrou complet automate din capitala chineza sa ajunga la 300 km pana in anul 2020!

Dezvoltarea si utilizarea sistemelor de operatiuni locale face parte din initiativa „Made in China 2025”, prin care se doreste modernizarea industriei locale. Miscarea va contribui, de asemenea, la intarirea prezentei chinezesti in cadrul industriei globale de transport pe sine si la asigurarea securitatii facilitatilor-cheie de infrastructura ale tarii.

author avatar
National
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger