AcasăNewsCiprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu, audiati la DNA

Ciprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu, audiati la DNA

Ciprian Nastasiu (sursa foto: adevarul.ro)

Fostul procuror Ciprian Nastasiu si fosta judecatoare Sofica Dumitrascu au fost chemati, marti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru audieri.

Ciprian Nastasiu (sursa foto: adevarul.ro)

Cei doi fosti magistrati au fost audiati in dosarul in care personaj principal este medicul sirian Mohamad Yassin, cunoscut drept doctorul teroristului Omar Hayssam.

Mohamad Yassin a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta. Procurorii sustin ca Yassin i-a cerut doua milioane de euro lui Omar Hayssam, transmitandu-i ca-l poate scapa de problemele pe care le are cu legea.

Ciprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu au decis, in 2006, eliberarea lui Omar Hayssam. Atunci, Nastasiu, in calitate de procuror, a solicitat Curtii de Apel Bucuresti eliberarea lui Hayssam pe motiv ca teroristul ar fi grav bolnav. Sofica Dumitrascu, in calitate de magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, a decis eliberarea lui Hayssam.

Hayssam a fost condamnat la 23 de ani si patru luni de inchisoare, fiind implicat in mai multe dosare celebre precum „Rapirea jurnalistilor romani din Irak”, „Volvo Truck” sau „Foresta Nehoiu”.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger