AcasăNewsClanul care si-a tras banii din fotbal

Clanul care si-a tras banii din fotbal

Politicienii au vazut FRF fix ca un alt portofoliu guvernamental, din care pot scoate bani. Creierul acestui plan si cel care i-a bagat la inaintare pe Vasile Dancu si Razvan Burleanu este Gabriel Oprea.

„Timp de 20 de ani am lasat fotbalul pe mana unei familii…”. Cu aceste cuvinte si-a inceput Vasile Dancu editorialul publicat in „Adevarul”, pe 19 iunie. Sesizati cat de bine strategic a fost plasat verbul „am lasat”? Conjugat la persoana intai plural, poate insemna si un „noi am lasat”, caz in care capata un alt inteles, iar mesajul transmis cui trebuie devine cat se poate de clar.

Dar cine este acel „noi” la care face referire vicepremierul? Pe holurile Federatiei se vorbeste despre „Servicii” si „ochi albastri”, expresii care ne duc cu gandul mai degraba la Langley (Virginia), sediul CIA, decat la „Casa Fotbalului”. FRF a incaput pe mana oamenilor din sistem, „chiar ei se lauda ca au legaturi in SRI, in SIE, cum e cazul secretarului general Gabriel Bodescu”, afirma fostul medic al nationalei, Pompiliu Popescu.

Asadar, a venit timpul ca „noi” sa punem mana pe fotbal, ne anunta Dancu. Dupa mai bine de 20 de ani de guvernare gri, in care scandalurile si cazurile de coruptie (unele dovedite, altele, nu) s-au amestecat cu performantele (de club ori ale echipei nationale), la FRF s-a dat restart. Cel putin asa am crezut cu totii, la inceput de 2014, cand Razvan Burleanu a trecut ca uraganul peste contracandidatii de la alegeri si s-a instalat in fotoliul „Nasului” Sandu.

Restart pe dracu, caci dupa doi ani de guvernare burleneasca ne vine sa zicem „pleaca ai nostri, vin ai vostri, noi ramanem tot ca prostii”. Chiar daca un novice in smecheriile din fotbal, Burleanu si-a dorit sa invete repede si uite asa a avut parte de o noua avansare in grad Anghel Iordanescu. „Tata Puiu” a devenit intermediar intre vechile obiceiuri de la FRF si noua tendinta imprimata de sinecuristul Razvan Burleanu.

  • Dovada a prezentat-o chiar Pompiliu Popescu, marti seara, in emisiunea lui Rares Bogdan, cand a sustinut ca Iordanescu i-a propus ca din prima de 92.000 de euro pentru calificarea la Euro 2016 sa pastreze doar 30.000. Restul era parandarat, trebuia dat inapoi.

IRES – FRF, afaceri pe marginea Euro 2020

Actuala editie a turneului din Franta nu si-a consumat inca faza grupelor, dar la Federatie deja se croseteaza pentru Euro 2020. Povestea pe care urmeaza sa o descoperiti incepe cu „a fost dotata, demult…”, pe vremea lui Mircea Sandu. Imediat dupa ce Romania si-a anuntat intentia de a candida pentru gazduirea unor meciuri la turneul final de peste patru ani, la „Nasu’” a ajuns propunerea ca documentatia FRF pentru Euro 2020, care sa cuprinda tot dosarul de candidatura, inclusiv partea de lobby, sa fie facuta de profesionisti din domeniu. Propunerea asta avea si un pret – 160.000 de euro. Din aceasta suma, 50.000 ar fi trebuit sa-i fie virati lui Vasile Dancu si firmei sale, IRES. Sandu a primit zambind, dar n-a pus botul la combinatie, preferand sa mearga pe principiul „e buna afacerea, dar o mai pastram putin”.

Si au venit alegerile, cu Razvan Burleanu cocotat presedinte pe umerii lui Vasile Dancu. Sunt zvonuri, dar noi nu le dam crezare, ca noul sef de la „Casa Fotbalului” ar fi scos din sertar propunerea si nu doar ca a aghiesat la ea, dar ar fi ridicat si miza la 250.000 de euro. Daca lucrurile au stat intocmai (departe de noi un asemenea gand), nu cumva avem un caz clar de abuz in serviciu prin incalcarea legii, vezi Curtea Constitutionala? Barbugii numesc aceasta o combinatie cu parandarat.

  • Problemele cu legea pot aparea din cauza faptului ca Razvan Burleanu are mandat sa semneze contracte in valoare de maximum 50.000 de euro. Orice afacere care depaseste aceasta suma trebuie dezbatuta, votata si aprobata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Surprize, surprize, invarteala IRES – FRF, sau mai bine zis intre studentul Burleanu si profesorul sau, Vasile Dancu, nu ar avea girul membrilor C.Ex., care sunt total pe dinafara subiectului.

George Maior si Liviu Dragnea, la Belfast, cu decontare de la FRF

11-13 iunie 2015, echipa nationala joaca la Belfast, cu Irlanda de Nord, in preliminariile acestui Euro deja de trista amintire pentru noi. In delegatia oficiala a FRF s-au strecurat si urmatorii: George Maior (ex-sef SRI, la vremea respectiva astepta avizul pentru a prelua Ambasada Romaniei de la Washington), Liviu Dragnea (presedinte PSD), Vasile Dancu (vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) și Gelu Diaconu (pe atunci, numarul 1 in ANAF).

Ca stapan peste banii Ministerului Dezvoltarii, nu ne vine sa credem ca Dancu a putut atarna la cateva sute de euro, sa-i plateasca FRF cazarea pentru una, doua nopti la Hotel „Hilton”, din Belfast. Vasile Somnifer a pus capul pe perna in camera 711, fiind plasat pe acelasi etaj cu toti „greii” din tara veniti sa se plimbe in strainatate pe banii fotbalului romanesc.

  • Ramane un mister de ce la receptie s-au inchiriat doua camere pe numele lui Liviu Dragnea. Liber de contract (probabil) dupa despartirea de Bombonica, presedintele PSD a stat cand in camera 708, cand in 712. Poate ca una avea patul moale, iar cealalta sufletul cald, mai stii…
author avatar
National
2.562 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger