AcasăNewsCOD GALBEN. Atentionari nowcasting de furtuna!

COD GALBEN. Atentionari nowcasting de furtuna!

Soarele, cerul senin, adierile placute ale vantului, dar si temperaturile demne de o luna de vara vor fi date uitarii in urmatoarele ore, pentru ca norii vor acoperi vazduhul, aducand cu ei ploi, dar si descarcari electrice si vijelii.

Dupa ce au analizat prognoza pe termen scurt, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM)au considerat ca se impune emiterea unor atentionari nowcasting (valabile pentru un interval de maximum sase ore de la intrarea in vigoare-n.r) COD GALBEN, ce vor ramane in vigoare pana catre ora 18.

Drept urmare, o prima atentionare nowcasting COD GALBEN, valabila pana la ora 16. 45, are in vedere precipitatiile ce se pot semnala in estul judetului Timis, cu mentiunea ca ploile vor fi insotite de gridina si vant cu intensificari de scurta durata.

O alta atentionare nowcasting, emisa de catre reprezentantii ANM vizeaza atat jumatatea estica a judetului Bistrita-Nasaud – in special regiunea montana, cat si estul judetului Maramures, unde sunt asteptate, cel putin pana la ora 17.40, „frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, averse de ploaie ce vor depasi izolat 25 l/mp”.

Nu in ultimul rand, locuitorii din sudul judetului Caras Severin sunt informati – printr-un COD GALBEN- ca – pana duminica la ora 17.50- in zona respectiva sunt asteptate ploi in aversa, destul de insemnate cantitativ (pot depasi 25-30 l/mp, insa doar izolat), insotite de descarcari electrice frecvente, precum si de vant cu intensificari ce pot avea aspect de vijelie. Mai mult, precipitatiile pot fi insotite de caderi de piatra, grindina fiind de dimensiuni mici, dar si medii.

sursa foto: oradesibiu.ro

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger