AcasăNewsCOD GALBEN: averse cu grindina, vant si descarcari electrice

COD GALBEN: averse cu grindina, vant si descarcari electrice

Vremea se strica brusc, luni dupa-amiaza, in anumite regiuni din tara. Din datele anuntate de catre meteorologi, cerul se va acoperi de nori grei, de furtuna, care vor cerne ploi in aversa.

Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice, ce se vor semnala frecvent, precum si de vant cu intersificari de scurta durata, dar si de caderi de piatra. Fenomenele respective, ce se vor semnala timp de apriximativ 60 de minute, incepand cu ora 16, interval in care este valabila o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, emisa de ANM, se vor produce in judetul Mehedinti, respectiv „in perimetrul localitatilor Hinova, Livezile, Vanju Mare, Poroina Mare”. Nu in ultimul rand, specialistii de la ANM mentioneaza ca aversele pot acumula peste 25 l/mp.

Astfel de fenomene de instabilitate accentuata se vor semnala, pana la ora 16.20 si sin estul judetului Cluj, mentioneaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, in textul unei alte atentionari COD GALBEN emise in urma cu mai putin de o ora.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger