AcasăNewsCOD PORTOCALIU de ploi pentru cinci judete si COD GALBEN pentru alte...

COD PORTOCALIU de ploi pentru cinci judete si COD GALBEN pentru alte cinci!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi o avertizare cod portocaliu de ploi pentru judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Caras-Severin, dar si cod galben pentru alte cinci judete.

Avertizarea este valabila joi, intre orele 8.00 si 11.00, in cea mai mare parte a judetelor Mehedinti, Gorj, jumatatea nordica a judetului Dolj, local in judetul Valcea si in extremitatea estica a judetului Caras-Severin. Meteorologii anunta ca in acest inteval se vor semnala ploi abundente si se vor inregistra cantitati de apa in jur de 15 – 20l/mp. Ploile vor fi asociate cu intensificari temporare ale vantului care va sufla cu o viteza de peste 50…60 km/h.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ploi, valabila pana la ora 12:00, pe arii extinse in judetul Teleorman, sudul judetelor Arges si Dambovita, vestul judetului Ialomita si sudul si estul judetului Buzau. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, ce vor atinge local 55…65 km/h.

Judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si jumatatea de nord a judetului Arges sunt, pana joi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi si vant. Potrivit unei avertizari emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul cuprins intre 16 aprilie, ora 18.00 si 17 aprilie, ora 20.00, va ploua in cea mai mare parte a tarii. In Oltenia si in sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 litri pe metru patrat, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50- 60 kilometri pe ora.

Foto: sursazilei.ro

author avatar
Alina Costache
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger