AcasăNewsCOD PORTOCALIU: Pericol de INUNDATII in opt judete

COD PORTOCALIU: Pericol de INUNDATII in opt judete

Pericolul de inundatii inca nu a trecut, cel putin nu in cazul raurilor din opt judete ale tarii, inclusiv Teleorman, puternic afectat de inundatiile produse in ultimele zile. Hidrologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU, care intra in vigoare joi dimineata.

Specialistii in Hidrologie informeaza ca, incepand de joi dimineata, de la ora 9, se aplica un Cod Portocaliu de inundatii pe raurile din mai multe judete, dupa cum urmeaza: Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari — sector indiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Sus, Paraul Cainelui si alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman) si Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dambovita si Giurgiu).

De asemenea, specialistii Institutului de Hidrologie au emis doua avertizari Cod Galben. Unul intra in vigoare in aceasta dupa-amiaza si expira la ora 2, vineri, si este valabil pentru rauri din judetele Giurgiu -Neajlov, Sabar aval Poenari, Teleorman – Calmatui si Paraul Cainelui sectorul S.H. Vartoapele — confluenta cu raul Vedea, precum si Ialomita –  raul Ialomita sector aval S.H. Cosereni. Celalalt, valabil de vineri, 24 aprilie, ora 2,00, pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges, pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), pe Neajlov, Sabar (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita).

Inundatiile din ultimele zile au rapit vietile a patru oameni si au provocat pagube materiale foarte mari. Apele au inundat case si gospodarii, au distrus culturi si drumuri. Printre cele mai afectate judete este Teleormanul. In zona au fost prezenti atat premierul ponta, cat si vicepremierul Dragnea, si ministrul Apelor, Doina Pana. Seful eexcutivului a anuntat ca locuitorii din zona ale caror locuinte au fost afectate de inundatii vor fi ajutati sa isi refaca gospodariile.

Sursa foto: stiridecluj.ro

317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger