AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Ploi insemnate si instabilitate atmosferica "foarte accentuata"

COD PORTOCALIU. Ploi insemnate si instabilitate atmosferica „foarte accentuata”

Foarte multe regiuni din tara- exceptand cateva judete din sud-vest, dar si din vest -vor fi afectate, marti, de ploi.

Daca despre faptul ca vremea se va schimba si vor aparea in peisaj ploile se stia inca din ziua precedenta, marti specialistii au actualizat avertizarea data publicitatii anterior, considerand ca se impune emiterea unui COD PORTOCALIU, valabil de la ora 14 si pana la 23, pentru sase judete din zona Moldovei, unde se asteapta ca precipitatiile sa fie foarte bogate. Mai exact, din cate anunta ANM, in Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau, „gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60…70 l/mp”.

De asemenea, un COD PORTOCALIu este valabil si in intervalul marti, orele 23- miercuri, ora 11, si tot pentru aceleasi sase judete amintite, cu mentiunea ca specialistii de la ANM se asteapta ca ploile sa continue si sa fie, de asemenea, insemnate- de peste 60 l/mp.

De asemenea, un numar insemnat de judete se afla deja sub avertizare COD GALBEN de ploi si fenomene meteo specifice precipitatiilor de vara, atentionare ce va fi valabila si in ziua urmatoare. Cat priveste Capitala, va spunem ca se va afla sub incidenta unui astfel de avertizari, pana marti seara, la ora 23. Aria ploilor se va restrange apoi spre sud-est, Bucurestiul iesind, de miercuri, de sub incidenta acestei avertizari de instabilitate atmosferica.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger