AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Ploi insemnate si vijelii in doua judete!

COD PORTOCALIU. Ploi insemnate si vijelii in doua judete!

Vremea se transforma radical, in decurs de doar cateva zeci de minute. Cerul se va acoperi de nori negrui de furtuna, care vor cerne cantitati semnificativa de apa. Situatia va deveni portocalie, sub aspect de Cod meteo, in doua judete din nordul si estul tarii.

UPDATE: O astfel de atentionare COD PORTOCALIU a fost emisa, pana la ora 17.30, si pentru sudul judetului Hunedoara, inclusiv pentru orasul cu acelasi nume. Specialistii de la ANM se asteapta sa cada ploi de circa 35-50 l/mp, cu fulgere, grindina si vant cu intensificari.

Insa nu doar ploile le vor da batai de cap locuitorilor zonelor respective, ci si descarcarile electrice, despre care aflam, de la reprezentantii ANM, ca vor fi frecvente, precum si gindina- de dimensiuni fie mici, fie medii, dar si vantul, ce poate lua aspect de vijelie.

Cele doua atentionari tip nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD PORTOCALIU emise din directia Administratiei Nationale de Meteorologie sunt valabile mai putin de o ora, mai exact pana la 16, si cuprins atat judetul Bistrita-Nasaud, mai ales localitatile Romuli, Telciu, Zagra, potrivit ANM, cat si zona de munte a judetului Buzau in perimetrul localitatilor Bisoca, Vintila Voda, de asemenea Chiliile, Braesti, Nehoiu, precum si Gura Teghii.

Ar mai fi de mentionat faptul ca exista posibilitatea sa se cumulete 35 si chiar 40 l/mp, in urma acestor averse.

sursa foto:maramedia.ro

282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger