AcasăNewsCod rosu de inundatii, prelungit! Iata zonele vizate

Cod rosu de inundatii, prelungit! Iata zonele vizate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a transmis vineri prelungirea avertizarii cod rosu de inundatii pentru anumite zone.

Astfel, potrivit hidrologilor, in intervalul 01.08.2014 ora 11:00 – 02.08.2014 ora 16:00, sunt asteptate cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega,Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, cu depasiri ale cotelor de aparare ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior si scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Hidrologii anunta cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis superior si afluenti curs mijlociu si inferior, Nera (judetele Caras Severin si Timis), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu pe sector aval Filiasi si afluentii de dreapta din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Olt aval confluenta cu Lotru (judetele Valcea si Olt), afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman. Izolat, cu probabilitate redusa, se mai pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri din judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Valcea.

De asemenea, INHGA a instituit cod portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: bazinele superioare ale Barzavei, Moravitei si Carasului (judetul Caras Severin), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Lotru (judetul Valcea) si Neajlov pe sector aval Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

Avertizarea cod rosu este valabila pe raurile din bazinele hidrografice: Barzava curs mijlociu si inferior, Moravita curs inferior, Caras curs inferior (judetele Caras Severin si Timis).

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger