AcasăNewsCODUL PORTOCALIU, prelungit. Noua judete sub avertizare de inundatii!

CODUL PORTOCALIU, prelungit. Noua judete sub avertizare de inundatii!

Avand in vederea evoluatia precipitatiilor cazute in ultimele ore, dar si tinand cont de prognoza meteo, hidrologii au decis prelungirea avertizarii COD PORTOCALIU pe care au emis-o luni, anuntand ca pericolul producerii de inundatii persista in noua judete.

Dupa ce in Gorj si Dolj mai multe gospodarii au fost acoperite de suvoaiele iesite din matca, locuitorii fiind nevoiti fie sa se lupte sa scoata apa din locuinte, fie sa caute adapost pana la domolirea vremii, oamenii sunt informati ca pericolul in zonele respective persista, cel putin pana miercuri la ora 14.

Hidrologii au prelungit, asadar, avertizarea Cod portocaliu de inundatii, informand ca se pot produce torenti si pot fi depasite cotele de etentie pe rauri din mai multe bazine hidrografice. Aflate sub incidenta acestei atentionari sunt , conform INHGA, „Jiul de Est si afluentii de stanga ai Jiului, Jiu pe sector aval confluenta Gilort – amonte Podari, rauri aferente judetelor Hunedoara, Gorj si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Olt si Arges, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Valeni si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus) – judetele Olt, Arges si Teleorman si pe ceilalti afluenti ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Ialomita sector aval confluenta cu Cricovul Dulce – acumularea Dridu (judetele Dambovita si Ilfov)”.

Sursa foto: oltenasul.ro

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger