AcasăNewsCodut Seres si Zsolt Nagy, incatusati si trimisi dupa gratii

Codut Seres si Zsolt Nagy, incatusati si trimisi dupa gratii

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a pronuntat, ieri, sentinta definitiva in dosarul privatizarilor strategice, dupa sase ani de la demararea procesului si 78 de termene de judecata. Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy a primit o pedeapsa de 4 ani, cea mai mare pedeapsa fiind data lui Stamen Stanchev, care va executa 5 ani si 2 luni.

Codrut Seres (fot) si Zsolt Nagy s-au predat la IPJ Ilfov si au fost incarcerati

Dupa doar trei ore de la pronuntarea deciziei, fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy  s-au predat la IPJ Ilfov, pentru a fi incarcerati.

Puscarie pe toata linia

Consultantul international Vadim Benyatov a fost condamnat patru ani si sase luni de inchisoare pentru spionaj. Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in mandatul lui Nagy, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare. Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare. Instanta l-a mai condamnat pe cetateanul ceh Michal Susak la patru ani si opt luni de inchisoare, iar pe Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra la data faptelor, cetatean romano-englez, la o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare.

Zsolt Nagy

Gabor Kerekes a fost condamnat la patru ani de inchisoare, pentru aderare si sprijinire a unui grup infractional transnational. Cetateanul turc Mustafa Oral a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Aranjamentele lui Seres

Potrivit procurorilor DIICOT, Seres, Nagy si ceilalti inculpati au fost acuzati de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana din portofoliul MCTI. In 2005, Codrut Seres a fost interceptat de SRI, monitorizarile relevand raporturile directe dintre acesta si Stamen Stanchev, precum si aranjamentele de culise privind privatizarile unor firme din domeniul energetic, inclusiv promovarea proiectului de hotarare de Guvern privind vanzarea pachetului de opt la suta din actiunile Petrom.

author avatar
Nicole Ionescu
876 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger