AcasăNewsConducerea ANRP a demisionat in bloc

Conducerea ANRP a demisionat in bloc

George Baesu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, si doi dintre vicepresedintii institutiei au decis sa-si dea demisia.

Anuntul a fost facut chiar de catre premierul Victor Ponta, care a precizat ca cei trei au decis sa demisioneze din cauza amenzilor uriase incasate de ANRP pentru ca nu retrocedeaza terenurile la timp.

„Problema este extrem de grava la ANRP. Parchetul face largi investigatii privind modul in care s-au retrocedat sau restituit proprietati de valori uriase. Pe de alta parte, conducerea ANRP este amendata zilnic ca nu retrocedeaza in termen de 30 zile. Trebuie sa plateasca amenzi care sunt mult peste veniturile lor. In februarie au primit amenzi care sunt de trei ori cat salariile lor. Nu se poate sa ai amenzi din partea instantelor pentru ca nu mai vrea sa lucreze nimeni. Voi vorbi cu ministrul Justitiei si ministrul Finantelor sa gasim o solutie pentru ca oamenii sa nu mai ajunga sa plateasca amenzi daca nu retrocedeaza terenurile in 30 de zile. Decat sa faca ceva ilegal sau sa fie amendati au preferat sa demisioneze. Vom stabili miercuri in sedinta de Guvern ce trebuie facut”, a declarat premierul Victor Ponta, la sediul Partidului Social Democrat.

George Baesu se plange ca „instantele ne aplica amenzi nu pentru faptul ca nu am face bine ce facem, ci pentru ca nu facem in 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedarilor, sa platim pentru ca altii au furat cat au putut din acest domeniu, oamenii nemultumiti au facut procese in instanta, iar instantele astazi amendeaza pe cei care nu sunt in stare ca, in 30 de zile de cand apare o hotarare, sa fie in executare”.

Concluzia lui Baesu este cat se poate de simpla: „sefii ANRP se afla in situatia de a plati amenzi de zeci de mii de euro pentru ca nu au stiut sa fie Supermeni”.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger