AcasăNewsControl al ANPC Bucuresti. Ce au descoperit i-a inspaimantat pana si pe...

Control al ANPC Bucuresti. Ce au descoperit i-a inspaimantat pana si pe inspectori!

Inspectorii de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorului au efectuat, marti, mai multe controale la spatii comerciale din Piata Sudului.

Cu aceasta ocazie, oamenii legii au descoperit ca reprezentantii a zeci de societati comerciale incalca regulile cand vine vorba despre depozitarea alimentelor.

Au fost vizate in special firmele care se ocupa cu comercializarea produselor din carne, dar si a oualor si a produselor lactate, stiut fiind faptul ca starea acestor produse poate fi usor afectata de temperaturile ridicate inregistrate in aceasta perioada.

„S-au gasit numeroase produse care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor. S-au gasit produse nedepozitate corespunzator, iar temperaturile recomandate de producatori, de 0-4 grade, nu sunt respectate, alimentele fiind depozitate la temperaturi chiar si de 14 sau 20 de grade. Carnea si branza aveau modificari organoleptice, ceea ce nu este ok. Daca observam modificari organoleptice la un produs sau la altul, mai bine nu cumparam produsul respectiv. Am gasit mucegai pe carne. Am gasit si o macelarie unde se fabricau carnati in conditii impropii si am decis inchiderea unitatii”, a fost mesajul transmis de inspectorii ANPC.

De asemenea, acestia au precizat ca zeci de societati comerciale urmeaza a fi amendate cu sume cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei din cauza neregulilor constatate. In plus, produsele care nu respectau prevederile legale vor fi distruse.

author avatar
Cristi Ionita
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger