AcasăNewsCoordonatorul Politiei Locale sector 1 a dat ochii cu procurorii ploiesteni

Coordonatorul Politiei Locale sector 1 a dat ochii cu procurorii ploiesteni

Dupa ce s-a aflat ca anchetatorii anticoruptie ploiesteni au facut, inca de la primele ore ale zilei, verificari la sediul institutiei al carei coordonator este, inclusiv in biroul sau, Emanoil Bocean a ajuns, in cea de-a doua parte a zilei, la audieri.

UPDATE: Ulterior aducerii sale la DNA din Ploiesti, in cursul dupa-amiezii s-a aflat ca Emanoil Bocean a fost retinut pentru 24 de ore, dar si ca miercuri va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva, pentru 30 de zile.

Procurorii au anuntat faptul ca barbatul, la data faptei consilier al Primarului Sectorului 1 Bucuresti, pe sectorul de ordine publica, coordonator al Politiei Locale a Sectorului 1 Bucuresti, este cercetat pentru trafic de influenta, in forma continuata. Ramane de vazut daca magistratii de la Tribunalul Prahova vor considera ca masura propusa de procurori se impune sau nu.

Detalii in privinta motivelor pentru care a fost luata aceasta masura pe numele lui Bocean sunt furnizate intr-un comunicat, din care redam in cele ce urmeaza:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2009 – 2014, Bocean Emanoil a indeplinit functia de consilier al Primarului Sectorului 1 Bucuresti, pe sectorul de ordine publica, fiind coordonator al Politiei Locale a Sectorului 1 Bucuresti, institutie subordonata primariei, avand ca atributii, printre altele, urmarirea modului in care s-au indeplinit prevederile Hotararilor Consiliului Local, dispozitiile Primarului Sectorului 1 Bucuresti si s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operationale specifice activitatii pe care o desfasoara Politia Locala.

In perioada 2009 – 2014, inculpatul Bocean Emanoil a pretins si primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor “comisioane”, in cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca in schimb sa isi exercite influenta asupra persoanelor cu putere de decizie din Politia Locala si Primaria Sectorului 1 Bucuresti astfel incat, prin licitatii trucate sau prin atribuire directa, firmele oamenilor de afaceri respectivi sa obtina contracte de lucrari publice de la institutiile mentionate.

Contracte respective aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrari de curatenie a imobilelor apartinand Politiei Sector 1 Bucuresti, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritoriala a Sectorului 1, lucrari de indepartare graffiti de pe suprafetele multiple apartinand sectorului 1, lucrari de demontare a constructiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritoriala a sectorului 1, livrarea de produse de curatenie.

In realitate, lucrarile de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritoriala a sectorului 1, lucrarile de indepartare graffiti de pe suprafetele multiple apartinand sectorului 1, lucrarile de demontare a constructiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritoriala a sectorului 1 sau lucrarile suplimentare de curatenie a imobilelor apartinand Politiei Sectorului 1, inclusiv livrarile de produse curatenie nu au fost prestate niciodata in fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic”.

––-

Social-democratiul Bocean a ajuns la sediul DNA Ploiesti intr-o masina, de unde a coborat insotit de doi reprezentanti ai serviciului teritorial al institutiei anticoruptie si nu a dorit sa faca declaratii, inainte de a intra sa discute cu procurorii.

Cat despre cauza in care au facut perchezitii, atat in Bucuresti, cat si in Constanta, procurorii au mentionat, intr-un scurt comunicat, faptul ca au „suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2009 – 2014”.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger