AcasăNewsCrinuta Dumitrean si Alina Bica raman in arest

Crinuta Dumitrean si Alina Bica raman in arest

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca Alina Bica si Crinuta Dumitrean trebuie sa ramana in arest preventiv.

Crinuta Dumitrean

 

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, si Crinuta Dumitrean, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, au fost trimise in judecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Cele doua au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, respectiv din comisia care a pus umarul pentru ca afaceristul Gheorghe Stelian sa obtina despagubiri uriase pentru un teren supraevaluat.

In urma actiunilor puse la cale de Alina Bica, Crinuta Dumitrean si celalte personaje implicate in dosar, statul a fost prejudiciat cu peste 60 de milioane de euro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, joi, ca nu exista motiv pentru a schimba decizia data initial de judecatori in cazul inculpatilor din acest dosar.

In aceste conditii, Alina Bica si Crinuta Dumitrean raman in arest preventiv, alaturi de Bogdan George si Alexandru Lacramioara, alti doi membri ai Comisiei respective. Ionut Diacomatu, vicepresedinte ANRP, deputatul Catalin Teodorescu, juristul Oana Vasilescu si Gheorghe Stelian, afaceristul care s-a ales cu despagubirile, sunt cercetati penal sub control judiciar.

Un caz aparte il reprezinta Remus Virgil Baciu, membru al Comisiei ANRP, care se afla deja dupa gratii, el fiind condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie comise intr-un alt caz.

author avatar
Cristi Ionita
662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger