AcasăNewsCristian Adomnitei, trimis in judecata pentru mai multe infractiuni

Cristian Adomnitei, trimis in judecata pentru mai multe infractiuni

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Cercetat penal sub control judiciar, Adomnitei este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum fals intelectual si favorizarea infractorului.

Conform procurorilor DNA, „in perioada martie-aprilie 2015, inculpatul Adomnitei Cristian Mihai in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi si de ordonator principal de credite, cu intentie directa, le-a ajutat pe inculpatele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid, in urma unei intelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infractiunilor pe care acestea le comisesera si tragerea lor la raspundere penala.

In acest sens, in contextul unei misiuni de audit declansate cu privire la executarea unui contract incheiat intre

Consiliul Judetean Iasi si SC Laser CO SRL, inculpatul a efectuat demersuri menite:

– sa amane finalizarea misiunii de audit,

– sa creeze aparenta ca toate materialele prevazute in contract fusesera predate in termenul stabilit,

– sa creeze timpul necesar pentru ca societatea inculpatei Popa Letitia Elena sa realizeze si sa predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodata Consiliului Judetean.

Aceste demersuri s-au concretizat prin exercitarea, de catre inculpatul Adomnitei Cristian Mihai, a unor acte de intimidare indreptate impotriva auditorilor pe care i-a pus in ipostaze umilitoare, reprosandu-le modalitatea de efectuare a auditului, precum si faptul ca s-au deplasat la sediul firmei administrata de inculpata Popa Letitia Elena, fara aprobarea sa.

De asemenea, inculpatul a refuzat sa sesizeze de indata organele de urmarire penala cu privire la frauda comisa, desi i s-a adus la cunostinta, in mod detaliat, modalitatea de comitere a acesteia si i s-a solicitat, in mod expres, acest lucru. In schimb, acesta a preferat sa se implice activ in acoperirea cu acte false a faptelor comise”.

Procurorii DNA sustin ca bugetul Consiliului Judetean Iasi a fost prejudiciat cu aproape 400.000 de lei, in urma actiunilor intreprinse de Cristian Adomnitei.

Alaturi de acesta, au fost trimise in judecata, in stare de arest la domiciliu, si Cristina Teodora Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul Consiliului Judetean Iasi, Carmen Ingrid Irimescu, sef al Serviciului Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul Consiliului Judetean Iasi, si Letitia Elena Popa, administrator al SC Laser CO SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iasi.

author avatar
Cristi Ionita
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger