AcasăNewsCSM „taie in carne vie”: le ia 15% din leafa judecatorilor problema!

CSM „taie in carne vie”: le ia 15% din leafa judecatorilor problema!

Probabil ca, acuzati din toate partile ca mai mult taie frunze la caini decat sa ia masuri concrete pentru reformarea Justitiei, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au inceput si ei sa se faca „folositori”, intrandu-si, intr-un final, in paine.

Membrii CSM iau masuri disciplinare ridicole

Astfel, fapt fara precedent pana acum, Sectia pentru judecatori a CSM-ului a luat in sfarsit o decizie in cazul unui magistrat acuzat de catre Inspectia Judiciara de comiterea a nenumarate abateri disciplinare. Totul dupa ce, in repetate randuri, inalti reprezentanti ai altor structuri apartinand Ministerului Justitiei au subliniat insistent asupra faptului ca, daca la nivelul Inspectiei Judiciare a CSM s-ar fi muncit cu mai multa responsabilitate, nenumarate fapte de coruptie comise de catre unii magistrati ar fi putut fi taiate din start. Insa culmea este ca, acuzati ca s-au lasat pe tanjala, nici macar atunci cand muncesc si iau masuri, membrii CSM nu reusesc sa stranga decat tot oprobiul celorlalti oameni ai legii.

Cu rea-credinta

Judecatorii pot sa faca orice, ca membrii CSM nu se supara

In sfarsit, Inspectia Judiciara a dus o ancheta pana la capat si, drept urmare, a cerut declansarea actiunii disciplinare impotriva judecatorului Liviu Marinescu, de la Judecatoria Brasov.  Astfel ca s-a solicitat sanctionarea disciplinara a magistratului brasovean, acuzat de „nerespectarea dispozitiilor privind solutionarea cu celeritate a cauzelor si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”. Capete de acuzare extrem de grave, trebuie sa recunoastem, asa ca Sectia pentru Judecatori nu a avut de ales si a trebuit sa admita declansarea procedurii disciplinare. Insa membrii CSM au cotit-o atunci cand au pronuntat „pedeapsa” pentru judecatorul Liviu Marinescu, dispunand „taierea indemnizatiei lunare cu 15 % pentru o perioada de sase luni”. Aoleu, nu or fi fost cumva prea duri? Pentru ca magistratul are dreptul la recurs si atunci, la rejudecare, i s -ar mai putea indulci pedeapsa, ca doar „grava neglijenta” sau „exercitarea functiei de judecator cu rea-credinta” nu i-a impresionat pe membrii Sectiei de Judecatori a CSM-ului.

 

author avatar
Toni Matei
944 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger