AcasăNewsCSM a decis: "Judecatoarea spagara", Veronica Cirstoiu, suspendata din functie

CSM a decis: „Judecatoarea spagara”, Veronica Cirstoiu, suspendata din functie

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marti, suspendarea din functia de judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti a Veronicai Cirstoiu, cunoscuta drept „judecatoarea spagara”, intr-un caz in care suma vehiculata pentru solutionarea favorabila a unor dosare se ridica la un milion de euro.

Arestata preventiv in dosarul in care este acuzata de luare de mita, in favoarea solutionarii unor dosare, printre acestea si cel al afaceristului Dinel Staicu, Veronica Cirstoiu a ramas fara functia in CSM. Decizia a fost luata in cadrul sedintei de marti a forului in cauza. „In sedinta din data de 20 august 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de judecator a doamnei Veronica Cirstoiu – din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I penala – ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa”, se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului.

Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, pe data de 9 august. Cei doi sunt acuzati de luare de mita, respectiv de complicitate la trafic de influenta, in vederea solutionarii, favorabil, a unor dosare penale.

521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger