AcasăNewsCSM catre Iohannis: "Lasati-ne sa-i anchetam pe parlamentari"

CSM catre Iohannis: „Lasati-ne sa-i anchetam pe parlamentari”

Horatius Dumbrava, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, i-a trimis, joi dimineata, o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei.

Horatius Dumbrava sustine ca Iohannis trebuie sa efectueze, urgent, actiunile necesare pentru a se relua procedurile de ridicare a imunitatii in cazul mai multor parlamentari.

„Exista cereri ale procurorului general de ridicare a imunitatii unor parlamentari, respinse fara o justificare de catre Parlament”, este mesajul clar al lui Horatius Dumbrava.

Membrul CSM sustine ca pe lista neagra a procurorilor sunt Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cozma sau Ion Stan.

„Trebuie reluata procedura in cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului sa dea liber justitiei in a verifica acuzatiile aduse de procurori”, solicita judecatorul Dumbrava.

Dumbrava sustine ca „este necesar, pentru o reala independenta a justitiei din Romania, ca orice troc politic privind numirile in functiile de conducere ale celor mai importante institutii judiciare sa nu mai fie posibil”.

author avatar
Cristi Ionita
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger