AcasăNewsCum ia sindicalistul Ion Radoi 200.000 de euro de la Metrorex!

Cum ia sindicalistul Ion Radoi 200.000 de euro de la Metrorex!

Metrorex pare un sac fara fund pentru liderul de sindicat Ion Radoi. Fostul senator PSD incaseaza anual 200.000 de euro de la compania de stat, datorita unui contract prin care i-a obligat pe angajati sa vireze 2% din impozitul pe profit catre firma pe care o controleaza chiar el.

Ion Radoi i-a obligat pe angajatii Metrorex, prin contractul colectiv de munca, sa vireze 200.000 de euro in conturile firmei pe care o controleaza chiar el

„National” prezinta detalii incredibile din culisele jafului de proportii de la Metrorex pus la cale de liderul Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou (USLM), fostul senator PSD Ion Radoi. Dupa ce a pus stapanire pe toate spatiile comerciale de la metrou, firma controlata de Radoi, Sindomet Servcom SRL (detinuta de USLM), a reusit sa mai semneze un contract dubios cu Metrorex, care ii baga in conturi 200.000 de euro pe an. Reporterii nostri au descoperit ca, periodic, zeci de mii de euro sunt transferati din conturile Metrorex catre societatea comerciala Sindomet Servcom SRL. Pe parcursul anului trecut, compania de stat a efectuat mai multe plati catre SRL-ul controlat de sindicalistul Ion Radoi. De exemplu, numai intr-o singura zi, pe 17 decembrie 2012, Metrorex a oferit firmei respective 22.000 de euro, in doua transe. In ultima zi a lunii octombrie compania de stat a mai virat 20.000 de euro in contul aceleiasi firme, in aprilie – 30.000, in luna mai – 20.000… Si tot asa, de vreo 16 ori, toate platile fiind efectuate cu titlul de „prestari servicii”.

Angajatii, obligati sa cotizeze

Angajatii Metrorex sunt trimisi in concediu doar la Hotelul Zamora din Busteni, care apartine firmei Sindomet Servcom

Contactat ieri de reporterii „National”, directorul Aurel Radu a dezvaluit ca totul este posibil „gratie” fostei conduceri, care a decis sa investeasca banii salariatilor in conturile firmei Sindomet Servcom. „Compania Metrorex este obligata sa efectueze aceste plati, din cauza unui contract colectiv de munca semnat de fosta conducere, in martie 2012, cu Sindomet Servcom SRL. Conform contractului, compania se obliga sa vireze cei 2% (procentele din impozitul anual pe care angajatii ii pot redirectiona catre asociatii sau fundatii – n.r.) catre Sindomet Servcom SRL, care detine hotelul Zamora din Busteni, hotel unde angajatii pot petrece concediul. Este un contract care a fost facut cu un scop precis, asa ca, luna viitoare, cand acesta va expira si vom intra in renegocieri, voi solicita anularea clauzelor. Nu este normal ca acesti bani sa mearga catre o anumita firma”, ne-a marturisit Aurel Radu, care a fost numit director general al Metrorex in luna noiembrie a anului trecut.

Jonglerii cu spatii comerciale

Toate spatiile comerciale de la metrou sunt detinute de Sindomet Servcom SRL

Firma controlata de Ion Radoi a mai fost in centrul unui scandal de amploare in urma cu cativa ani, cand a semnat cu Metrorex un contract prin care i se ofereau la preturi modice toate spatiile comerciale de la metrou. Oficial, Sindomet ofera spre inchiriere spatiile comerciale la preturi mici (aproximativ 8 euro/mp), insa, in realitate, acestea sunt inchiriate cu 30-40 de euro/mp pe luna. Chiar si asa, din sutele de mii de euro incasate oficial pentru spatii comerciale si spatii publicitare, doar 30% ajung la Metrorex. Restul – in buzunarele celor de la Sindomet Servcom SRL.

Intr-o singura zi, Metrorex a virat în conturile firmei 22.000 de euro
author avatar
Narcis Voica
7.034 afisari

6 COMENTARII

  1. 2% si cum anume ii obliga daca este o optiune a fiecarui salariat din tara asta ii schinjuia ii biciuia ce anume li se intampla salariatilor!!

    • …eu am auzit ca au dat si acatiste ca nu cumva sa nu li se accepte contributia si astfel sa fie lipsiti de mindria de a fi sindicalistii lu’ Radoi!!!…N-ai o lamiie?

  2. si daca lucratori de la metrou preferau din banii lor un concediu in busteni care e problema ii obliga sa mearga si in concediu cine a scris articolul asta!!

  3. Bai neneeee!…..voi de d-ul RADOI ati gasit sa va luati?…..mai rar lider sindical ca d-ul RADOI!…ce va intereseaza pe voi ziaristii,cu cat cotizeaza sindicalistii,ca sindicatul sa EXISTE?…jumatate din liderii sindicali din tara daca era ca RADOI,tara NU ajungea in halul asta,sa fie clar!….va spune asta ,un fost lider sindical ,acum pensionar!….sindicatul de la METROREX este singurul sindicat ,ramas in viata….celelalte au pierdut „obiectul muncii”,iar oamenii au ajuns sa planga dupa locurile de munca !….” ,spune o vorba „unde nu-i cap ,vai de picioare”…..eu urez SLM-ului,viata lunga ,iar sindicalistii sa tina aproape de d-ul RADOI si o sa le fie bine!…….

    • …Saracu’ dom’ Radoi!…Impresionant cum se sacrifica el pentru oropsitii sindicalisti!!!…Daca nu era el cred ca Udriste si ai lui ii mincau, pur si simplu, pe sarmanii salariati!!!

  4. multumim PSD ca a adus la conducerea metroului un sef de cantina.Propunem mutarea acestuia in subteranele metroului, nu la etajul 9 in Ministerul Transporturilor, sa vada CUM SE MUNCESTE IN SUBTERAN.Pentru autorul articolului, care habar nu are ce informatii false furnizeaza i-ar trebui o actiune in instanta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger