AcasăNewsCum sa faci performanta cand trebuie s-o satisfaci pe Maria Marinescu?

Cum sa faci performanta cand trebuie s-o satisfaci pe Maria Marinescu?

Chiar daca esti seful Comitetului Olimpic Sportiv Roman si castigi mult mai multi bani decat restul prostimii, viata nu e deloc usoara. Mai ales daca ti-ai luat-o soata pe Maria Marinescu, campioana indiscutabila cu record in proba de risipire a banilor de pe orice card valabil.

Ales in 2014 ca sa faca minunatii cu sportivii nostri olimpici, Alin Petrache ne-a zis vara asta ca „nu s-au indeplinit obiectivele la Rio”, drept pentru carel el e pregatit sa-si depuna mandatul. Care mandat, oricum expira undeva prin toamna, cand sunt programate alegeri la COSR, dar, la naiba, nu ne mai incurcam in detalii…

Daca stam sa ne gandim bine, Alin are oaresce circumstante atenuante. Inainte de a pastori bugetul si activitatea olimpismului romanesc, el trebuie sa satisfaca setea de carduri doldora de gologani care o caracterizeaza dintotdeauna pe sotia sa, demimondena Maria Marinescu. Ceea ce nu este deloc usor, daca recapitulam traseul Mariei, tanara talentata care si-a masurat iubirile mereu dupa dimensiunile contului din banca.

Spre exemplu, dupa cum o sa cititi, mai intai i-a secat cardul lui Chivu, apoi a beneficiat de economiile lui Ion Ion Tiriac, iar penultimul ei sot, francezul Colin, a ajuns la bulau pentru ca isi tinea familia din trafic de droguri.

Pai, Aline, cum sa-i mai alergi pe olimpici pe stadioane cand matale o ai pe Maria conectata, 24 de ore din 24, la portofelul tau? Si doamna are, acum, si motive: in casa sunt trei copii, doi ai lui si unu al ei. Copiii cer, ea nu produce una de un leu, asa ca, financiar, totul cade in sarcina presedintelui COSR. Care arata de la o posta ca o lamaie stoarsa.

Suntem curiosi cat va mai tine si casnicia asta dupa ce Petrache isi va lua talpasita de la COSR. Acelasi Comitet Olimpic unde se recicleaza treningurile chinezesti de pe vremea lui Ceasca.

Pe de alta parte, daca tot esti barbat si te pricepi la la sporturi olimpice, cand ai pus pe hartie delegatia de sportivi care trebuia sa infrunte spaima Zika la Rio, nu le-ai comparat si tu performantele cu cele ale principalilor contracandidati? Ca doar nu te dai cu categoria musca la campionii de la supergrea. Nu era musai sa umpli vestiarele cu indivizi cu slabe performante. O selectie mult mai profesionista se impunea in acest caz, si Petrache e responsabil de asta. Cum se spune, suntem dati prea la o parte ca sa ne permitem chix-uri mondiale. N-ai un sportiv competitiv la nu stiu ce proba, mai bine nu iei pe nimeni, decat sa observi ca, in clasamentul final, omul tau nu apare nici la rubrica „prietenii felinarelor”.

Una pesta alta, sau mai bine zis, unul pesta alta, Petrache si Marinescu se completeaza foarte bine reciproc- Ea face banii sa dispara, el spulbera performanta. Asa ne trebuie, traiasca nimicul si nimica, ca asa e-n Romanica!

I-a speriat cardul lui Chivu

Pe cand era un fotbalist de top in Italia, la AS Roma, Cristi Chivu a avut o relatie de aproape doi ani cu Maria Marinescu. La vremea respectiva se spunea chiar ca este o chestiune de timp pana cand fiica Ioanei Pavelescu va purta pe deget cel mai asteptat inel de catre o femeie.

Nu s-a mai ajuns in aceasta situatie, povestesc apropiatii fostului capitan al nationalei, caci Chivu s-a trezit la timp. Baiat istet, Cristi a ascultat sfaturile primite si a supus-o si pe Maria Marinescu aceluiasi test caruia i-a picat si Andreea Raicu. Pe scurt, la primele vizite ale iubitei la Roma , baiatul nostru a lasat cardul acasa, spunandu-i Mariei sa-l foloseasca daca iese in oras si vrea ceva. Cand s-a vazut scapata la „shopping”, Marineasca i-ar fi speriat cardul lui Chivu, lasandu-i o gaura cu patru zerouri, dupa cum se zvoneste prin oras.

Firesc, relatia dintre Cristi Chivu si Maria Marinescu a urmat acelasi curs ca la Raicu, adica valiza si la gara!

Ion Tiriac s-a prins repede si i-a facut vant dupa 3 luni

Ramasa fara cardul lui Chivu, „nepoata lui Iliescu” n-a pierdut timpul si aproape imediat a pus laba pe un sponsor de calibru si mai mare. Este vorba despre mostenitorul imperiului Tiriac, juniorul Ion Ion. Casatoria celor doi n-a durat, insa, decat trei luni si s-ar fi incheiat mai rapid daca „al batran” nu era ocupat in perioada aia cu niscaiva afaceri prin Germania.

Cu cinci ani in urma, intr-un interviu acordat Oanei Roman, Maria Marinescu se prefacea ca nu mai tine minte casatoria cu Tiriac jr: „A da, am uitat de asta. A fost o gluma… Amandoi stiam ca nu e nimic pe termen lung. Cred ca ne plictiseam amandoi. Stiu ca, atrunci, casatoria aia a enervat destula lume”. Nu stim daca a enervat pe multi, dar pe cel mai bogat roman cu siguranta l-a scos din sarite.

Scrimera Ana Maria Popescu:  COSR ne-a imbracat de la ajutoare

Scrimera Ana Maria Popescu, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, a declarat la revenirea in tara ca echipamentul primit din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a fost de calitate inferioara. „As vrea sa fac anumite precizari, ca toata lumea sa inteleaga. Legat de echipament, da, au fost probleme. (…)Va garantez ca mergand prin satul olimpic ai un sentiment de inferioritate, nu poti sa ridici capul din pamant ca esti…  Noi aveam o gluma intre noi ca suntem imbracati de la ajutoare. Era o gluma cu un gust sarat, amar, pentru ca nu puteam sa ne amuzam de treaba asta. Pe langa asta, stiti foarte bine ca dupa numai 3 zile de concurs nu puteam sa ridicam ochii din pamant de rusinea rezultatului de la individual. (…) Singura experienta frumoasa de la Rio este acest rezultat, aceasta medalie. Eu zic ca aici se termina un capitol, un capitol important din spada romaneasca si vedem ce mai scriem mai incolo”, a spus Ana Maria Popescu.

Lia Olguta da vina pe MTS

Situatia in care a ajuns delegatia olimpica (doar 5 medalii la Rio) este o consecinta a modului in care este guvernat sportul in Romania. Cel putin asta crede Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei fiind si un practicant al artelor martiale, acolo unde detine centura neagra.

Asadar, Lia vrea sa ne spuna ca stie ce vorbeste, iar pentru ea solutia redresarii sportului nu poate veni decat pe linie politica. Intrucat, afirma edilul Baniei, MTS are responsabilitatea dezastrului in care ne aflam: „Dezastru pentru Romania la Olimpiada! Toata lumea e de acord si toata lumea se intreaba de ce! Cat de greu e sa se priceapa? Autoritatile locale finanteaza sportul cat sa nu moara subit, din cauza unei legi foarte proaste. Si cel putin ultimii trei ministri ai Sportului s-au pronuntat public ca e proasta, dar nu au facut nimic sa o imbunatateasca. Sponsorii nu mai finanteaza. Ca se lasa cu puscarie… Vezi inclusiv cazul meu, care e in aceeasi nota. MTS se preface ca sustine sportul. Indemnizatiile sportive sunt o bataie de joc, nu se acopera nici echipamentul si vitaminele. De unde performanta? Se trezeste cineva sau ne plangem doua zile si dupa aceea revenim la ale noastre si uitam? De la 100 de medalii, am ajuns la 5. Si e o minune ca exista si alea…”.

Obreja vede conspiratii: „Nu isi doresc un popor sanatos”

Pentru Rudel Obreja, fost presedinte al FR Box, stilul de viata al familiei trebuie schimbat. In Romania nu se mai face miscare, de aici si scaderea numarului sportivilor. „Primele locuri in clasamentul firmelor care au contracte cu Statul roman sunt ocupate de companiile farmaceutice! Este tragic! Va mirati ca sportul e la pamant?! Ei bine, trebuie sa fiti constienti ca «medicamentele» nu isi doresc un popor sanatos. Va vor cat mai bolnavi, atat pe voi, cat si pe copiii vostri! Oameni buni, faceti sport, faceti miscare, indemnati-va copiii catre sport, miscare, sanatate, NU catre farmacii! Urcati zilnic pe scari, lasati liftul, mergeti pe jos 2-3 statii, alergati in parc, iesiti la sapa, la coasa, miscati-va, lasati telenovelele si/ sau emisiunile care imbolnavesc si la propriu, si la figurat!”, a fost mesajul lui Rudel Obreja, postat pe pagina personala de Facebook.

author avatar
National
4.074 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger