AcasăNewsCum se comporta vineri moneda nationala, pe fondul Brexit-ului

Cum se comporta vineri moneda nationala, pe fondul Brexit-ului

In cazul in care va intrebati care sunt primele efecte cu care se confrunta leul in raport cu moneda europeana, cu lira stelina, dar si cu dolarul american sau cu francul elvetian, va facem cunoscute valorile afisate, vineri, la cursul oficial anuntat de Banca Nationala.

Se stie deja la foarte scurta vreme de la conformarea oficiala a deciziei majoritatii britanicilor, aceea de a parasi Uniunea Europeana, in favoarea Brexit-ului pronuntandu-se aproape 52% din cei peste 72% din randul celor care au iesit la vot, deunazi, pentru a-si face cunoscuta decizia in privinta viitorului Angliei in cadrul marii familii europene alaturi de celelalte 27 de state, un prim efect a fost caderea semnificativa a lirei sterline. Care a ajuns, raportat la dolarul american, la cel mai scazut nivel din ultimele peste trei decenii. La cursul de schimb anuntat de BNR pentru vineri, situatia lirei sterline arata astfel: 5.6686 lei, comparativ cu ziua de joi, cand o lira sterlina era evaluata la 5.8884 lei.

In privinta monedei nationale, va spunem ca leul a scazut fata de euro, comparativ cu ziua precedenta, moneda europeana ajungand la 4.5366 lei, in timp ce dolarul american este cotat, vineri, la 4.0766 lei, in conditiile in care deunazi era estimat la 3,9699 lei.

Cat priveste francul elvetian, vineri acesta figureaza listat la cursul oficial publicat pe site-ul BNR la 4.1791 lei, in crestere simtitoare fata de joi, cand moneda elvetiana era cotata la 4.1655 lei.

author avatar
Cristina Stefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger