AcasăNewsCum va fi vremea in urmatoarele trei zile!

Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile!

Vremea va deveni din nou rece. Meteorologii nu au vesti bune deloc despre urmatoarele trei zile.

Data de 16 aprilie va fi rece, mai ales in regiunile extracarpatice. Maximele nu depasesc 10 grade, local, in Oltenia, Muntenia, Moldova si estul Transilvaniei. In Dobrogea e cel mai cald, cel mult 17 grade vor fi la pranz.

Cerul va fi mai mult noros si va ploua in sudul, estul si centrul tarii, iar cantitatile de apa vor depasi 15, chiar 20 litri pe metrul patrat, in special in Oltenia si la munte. In vest si nord-vest ploile vor fi mai putine. In zona de munte vor predomina ninsorile, iar vantul va bate in sud si, din cand in cand si in vestul tarii si la munte.

In Bucuresti, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada si mai si ploua. Pe parcursul zilei, chiar daca ploaia mai face si pauze in intervale scurte, cerul se mentine noros. Vantul va sufla moderat, cu intensificari dupa-amiaza.

In aproape toate masivele se vor semnala precipitatii – ploi, dar si ninsori si lapovita, iar in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali se vor aduna cantitati de apa de peste 15 – 20 l/mp. Vantul va bate cu putere.

Pe Varful Toaca, ninge si maxima nu depaseste minus 3 grade, in timp ce la Predeal si Paltinis se vor inregistra 2 – 3 grade si va si ploua. La Semenic, va ninge ca in timpul iernii.

In Banat, Crisana si Maramures ploile va ploua mai rar, iar temperatura creste usor fata de marti. Vantul va avea usoare intensificari in Campia de Vest. Maximele termice vor fi de 15 grade in Oradea, 13 la Timisoara, 10 grade la Sibiu si de numai 9 grade la Brasov.

In sud, vremea devine rece, va ploua pe arii extinse…cel mai mult in Oltenia, unde se pot cumula si peste 20 l/mp. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari dupa-amiaza si seara. Temperaturile maxime vor fi in general sub 10 grade, exceptand estul Munteniei unde vor fi pana spre 14 grade.

Cel mai cald va fi miercuri in Dobrogea, unde la amiaza vor fi 15 grade atat la Constanta cat si la Tulcea, dar izolat se pot atinge si 17 grade. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata. Nici vantul nu este asa de insistent.

In Moldova vremea ramane rece si inchisa. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vantul va sufla de la slab la moderat, cu usoare intensificari in sudul regiunii. In aceste conditii cu greu se vor atinge 12 grade in Galati, 10 grade in Bacau, 11 grade in Iasi si 10 grade la Piatra Neamt.

Potrivit Realitatea TV, joi, vremea se mentine capricioasa, dar temperatura incepe sa mai creasca; maximele sunt cuprinse intre 11 – 12 grade in Bucovina si 20 de grade in Transilvania. In sud-vestul tarii va continua sa ploua, iar cantitatile de apa vor fi insemnate. In celelalte regiuni, din cand in cand mai apare si soarele. Va ploua local in Muntenia si Moldova si pe arii restranse in rest.

In Bucuresti, joi va fi o zi cu mult vant si cu ploi de scurta durata, dar chiar si asa, pana la pranz temperatura ajunge la 17 grade, o valoare apropiata de normal pentru data din calendar.

Vineri, ploile se extind in jumatatea de sud a tarii. In celelalte regiuni, vremea se anunta mai buna, norii vor fi pe cer doar temporar, iar aversele apar doar spre seara si noaptea in Moldova si local in rest. In aceste conditii, maximele se opresc la 13 – 15 grade in localitatile din Oltenia, dar urca pana la 23 de grade in Maramures, la Baia Mare. Vantul va mai avea unele intensificari in sud, est, centru si la munte.

author avatar
Andra Nesu
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger