AcasăNewsCura cu polen impotriva cancerului si osteoporozei

Cura cu polen impotriva cancerului si osteoporozei

Institutul de Cercetari Apicole din Bucuresti ofera atat polen, cat si alte produse apicoile utile in tratarea bolilor

Polenul este un remediu naturist pentru numeroase afectiuni si poate ameliora sanatatea celor care sufera de cancer la san ori de prostata, fiind si un adjuvant in caz de osteoporoza.

Polenul este adunat de albine pentru perpetuare, hrana puietului si producerea laptisorului de matca, fiind considerat de naturisti un remediu bun la mai toate afectiunile tractului intestinal, precum si in cazul altor boli cronice grave.

Institutul de Cercetari Apicole din Bucuresti ofera atat polen, cat si alte produse apicoile utile in tratarea bolilor

Beneficii generale

Potrivit specialistilor citati de curademiere.ro,  polenul are o influenta benefica asupra aparatului digestiv, reda pofta de mancare, combate starile de slabiciune, poate contribui la combaterea nevrozelor si a depresiei psihice, neurasteniei, afectiunilor prostatei si diabetului. Polenul este si un excelent afrodisiac, imbunatateste capacitatea sexuala si faciliteaza nasterea. Consumul de polen scade nivelul colesterolului, regleaza greutatea corporala, intareste inima si sistemul imunitar.

Consum zilnic

Dozele de polen recomandate pentru un regim obisnuit de viata sunt urmatoarele:

– 2-5 g/zi la copii sub un an,

– 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani,

– 10-30 g/zi peste varsta de 10 ani.

Persoanele care au un regim de viata foarte activ si sunt suprasolicitate fizic sau intelectual pot consuma intre 50 si 100 g/zi.

Preparare si consum

Inainte de a fi consumat, granulele de polen trebuie sa fie dizolvate in apa cu suc de lamaie proaspat, intr-un suc fresh, bors sau kefir, pentru a usura absorbtia in tubul digestiv. Se recomanda utilizarea a 150 ml de lichid pentru 30 g polen, iar dizolvarea trebuie sa dureze minimum 20 de minute. Apicultorii recomanda inceperea curei de polen cu doze mici, de 10 grame, dupa masa, apoi cresterea progresiva a cantitatii. Dupa o vreme se poate trece la administrarea pe stomacul gol, recomandabil dimineata. Daca se observa intoleranta sau alergie, cura trebuie intrerupta.

Indicatii terapeutice

Polenul poate fi folosit ca tratament adjuvant in:

–         afectiuni hepatice. Polenul actioneaza ca hepato-protector si hepato-trofic, fiind indicat in hepatita acuta si cronica, ciroza, cancer hepatic, adjuvant in chimioterapie si radioterapie.

–         cancer de prostata. Seleniul din polen reface rezervele din testicule si canalele adiacente prostatei.

–         cancer la san la femei. Polenul este eficient in profilaxia si tratamentul acestui tip de cancer.

–         scaderea colesterolului si a trigliceridelor. O doza de 30 g de polen asigura circa 15% din ratia zilnica de fibre.

–         osteoporoza. Polenul previne resorbtia osoasa, sustine producerea de vitamina D si absorbtia calciului si fosforului.

–         depresii, reducerea efectelor stresului prelungit, a oboselii cronice, polenul fiind un trofic pentru creier.

–         cure de slabire. Asociat cu o alimentatie echilibrata, dominata de vegetale, polenul poate inlocui una-doua mese pe zi.

author avatar
Arpad Dobre
5.973 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger