AcasăNewsCurtea de Apel Constanta a respins cererea lui Mircea Basescu de arest...

Curtea de Apel Constanta a respins cererea lui Mircea Basescu de arest la domiciliu

Curtea de Apel Constanta a respins, joi, contestatia depusa de Mircea Basescu la decizia Tribunalului Constanta prin care i-a fost respinsa cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Dupa ce Instanta a respins si a doua oara cererea de inlocuire a arestului preventiv cu masura de arest la domiciliu a lui Mircea Basescu, avocatul acestuia, Nelu Trasca, a declarat ca, impreuna cu clientul sau, iau in calcul plangere la CEDO. Acesta sustine ca nu exista motive temeinice ca fratele presedintelui sa stea in arest preventiv.

„Vom uza de toate caile posibile, inclusiv prin plangere la CEDO pentru ca acum sta in arest preventiv fara motive temeinice. In afara gravitatii faptei si a unui pericol public, invocat abstract,pentru ca nu exista pericol public daca ar fi cercetat la domiciliu, nu exista alte motive temeincie care sa justice aceasta masura”, a spus Trasca inainte de decizia Curtii de Apel, citeaza romaniatv.net.

Tribunalul Constanta a respins saptamana trecuta cererea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, decizie atacata la Curtea de Apel. Tribunalul Constanta i-a respins cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu si lui Marian Capatana.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi luat 250.000 de euro de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

author avatar
Alina Costache
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger