AcasăNewsCutremur de 7,5 grade in Mexic

Cutremur de 7,5 grade in Mexic

Un seism violent, cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, a lovit, vineri dupa-amiaza, Mexicul.

Epicentrul a fost localizat in statul mexican Guerrero, la nord de Acapulco, dar seismul a fost resimtit puternic in intreg centrul si sudul Mexicului, inclusiv in capitala Ciudad de Mexico, unde localnicii sustin ca seismul a tinut cel putin 30 de secunde.

Din fericire, oficialitatile anunta ca nu s-au inregistrat pagube majore sau victime omenesti. Seismul a avut loc intr-o zi de sarbatoare in care cei mai multi dintre mexicani merg la biserica, pentru a se ruga, si nu la munca.

Oficialitatile mexicane au anuntat ca protocolul pentru astfel de situatii a fost initializat, fortele de ordine fiind in alerta maxima pentru a interveni daca este nevoie.

Un cutremur asemanator a zguduit aceeasi zona, respectiv centrul si sudul Mexicului, in urma cu doi ani. Atunci s-au inregistrat doi morti, iar peste 30.000 de cladiri au fost distruse.

Cel mai puternic cutremur din istoria recenta a Mexicului s-a petrecut in 1985. Seismul de atunci a avut 8,1 grade pe scara Richter, iar cel putin 6.000 de persoane si-au pierdut viata.

sursa foto: abcnews.go.com

author avatar
Cristi Ionita
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger