AcasăNewsCutremur in Gorj!

Cutremur in Gorj!

Dupa cele trei seisme din ziua precedenta, produse in acelasi judet, respectiv in Vrancea, de aceasta data pamantul s-a cutremurat in Gorj, judet in care miscarile telurice sunt cu mult mai rare, cel putin comparativ cu prima zona.

Seismul de joi la amiaza a fost unul de intensitate redusa si de suprafata. Asadar, din informatiile date publicitatii de catre reprezentantii Institutului de Fizica a Pamantului, cutremurul a avut 2.5 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 14 si 11 minute, la o adancime de doar 10 kilometri si a avut epicentrul in judetul Gorj.

Dupa cum precizam anterior, in decursul primei zile a acestei luni in judetul Vrancea au avut loc trei seisme. Toate au avut o magnitudine mica –  2.2, 3.2 si, respectiv, 2.7 grade pe scara Richter -primele doua producandu-se in cursul diminetii, la distanta de doar cateva minute unul de celalalt, in timp ce ultimul a avut loc miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 15.30, fiind, de altfel, si singurul care s-a inregistrat la o adancime considerabila, respectiv la 78 de kilometri.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger