AcasăNewsCutremur in Muntenia!

Cutremur in Muntenia!

S-a cutremurat pamantul in sudul tarii, mai precis in Muntenia. Miscarea telurica de duminica dimineata a avut epicentrul in judetul Ialomita, situat in apropierea Capitalei.

A fost vorba despre un seism se intensitate mica- avand 2.1 grade pe scara Richter – care s-a produs la suprafata, mai exact, din informatiile date publicitatii de catre specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului, la o adancime de doar 14 kilometri, la foarte scurta vreme de la rasaritul soarelui, adica la ora 05.46.

Seismografele au inregistrat, pe 24 mai, noua miscare telurica produsa in Romania, in conditiile in care la primele ore ale zilei precedente, in zona Vrancea- mai precis in judetul Buzau – s-a produs un seism de 3 grade pe Richter, la o adancime de 129 de kilometri.

E important de amintit faptul ca in aceelasi judet- Buzau – s-a produs, pe 29 martie, cel mai putrnic seism care a afectat Romania de la inceputul anului. Cutremurul respectiv a avut magnitudinea 4.9 pe scara Richter si a fost resimtit in mai multe orase, inclusiv in Bucuresti.

author avatar
Cristina Stefan
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger