AcasăNewsCutremur Italia: Peste 240 de oameni au murit, printre ei si romani

Cutremur Italia: Peste 240 de oameni au murit, printre ei si romani

Pe masura ce trece timpul, iar echipele de salvatori reusesc sa inlature ruinele cladirilor facute una cu pamantul de miscarea telurica, bilantul negru devine tot mai mare. Seismul de 6 grade pe Richter care a zguduit Italia in dimineata zilei precedente a curmat 247 de vieti, printre cei care si-au gasit sfarsitul in aceasta drama afandu-se si doi compatrioti.

UPDATE: Bilantul deceselor a fost revizuit la 241, a transmis presa italiana, in cursul dupa-amiezii.

Cele mai recente cifre anuntate de catre autoritatile locale joi dimineata arata un bilant al deceselor aproape dublu fata de precedentul, facut public seara trecuta. Sunt 247 de persoane care au pierit si 264 de oameni care au ajuns la spital, dupa ce au suferit diferite leziuni, in urma cutremurului de miercuri dimineata.

Din pacate, in aceasta dimineata, Minsiterul de Externe a facut public faptul ca informatiile primite indica faptul ca doi romani si-au pierdut viata in Italia. Si ca sunt patru conationali raniti, care au fost dusi la diferite unitati medicale, pentru ingrijiri. Nu in ultimul rand, MAE a anuntat faptul ca sunt 8 compatrioti dati disparuti, iar alti 10 romani se afla in tabere de sinistrati.

Numere de telefon utile

Daca aveti nevoie de sprijin din partea autoritatilor sau vreti sa aflati informatii despre romani aflati in Italia, va reamintim ca aveti la dispozitie mai multe numere de telefon, si anume de la Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56 si de la Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, despre acre MAE a precizat inca de miercuri ca apelurile vor fi redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

sursa foto: captura video youtube/RT

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger