AcasăNewsCutremur puternic in largul coastelor Indoneziei

Cutremur puternic in largul coastelor Indoneziei

Un seism de peste 6 grade pe scara Richter s-a produs, duminica, in largul coastelor indoneziene. Specialistii nu au emis, pana la acest moment, o alerta de tsunami, in urma cutremurului puternic.

Miscarea telurica de 6.6 grade pe scara Richter a fost inregistrata de seismografe la o adancime de 54.6 kilometri, se precizeaza pe site-ul Institutului American de Geologie. Cutremurul a avut epicenturl la 157 de kilometri de orasul Tobelor, situat pe insula Halmahera, din estul Indoneziei, dar si la 179 de kilometri de Bitung, aflat pe insula Sulawesi, din nordul statului.

Pana la aceasta ora nu se cunosc informatii despre posibile victime si nici despre eventuale pagube materiale. Specialistii nu au emis, pana in prezent, o alerta de tsunami.

 

Luna trecuta, o miscare telurica de intensitate apropiata, mai exact de 6.8 grade pe scara Richter, s-a produs la 160 de kilometri nord vest de orasul Kota Ternate, la 162 de kilometri de Bitung si la 165 de kilometri de Tobelo. Cutremurul a avut loc pe 26 noiembrie, la o adancime de 41 de kilometri.

sursa foto: giurgiuonline.net

author avatar
Cristina Stefan
47 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger