AcasăNewsDaniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, audiat la DNA

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, audiat la DNA

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei in perioada 2009-2012, este audiat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie.

Funeriu este audiat in deja celebrul dosar Microsoft, dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu.

De altfel, procurorii sustin ca Funeriu a semnat si promovat spre aprobare „Nota privind licentele Microsoft utilizate de catre MECTS in scoli”, in care se atesta, contrar dispozitiilor legale, ca „se permite incheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli”.

Conform b365.ro, consecinta actiunilor lui Funeriu a fost incheierea contractului de furnizare produse din august 2011 in baza caruia MCSI a comandat 179.259 licente pentru pachete de tip ProDesktop si 6.828 licente pentru sistemele de operare Windows Server.

MCSI a efectuat plati totale de peste 8,8 milioane de euro pentru licentele comandate, desi necesarul de licente a fost stabilit fara a se tine seama de configuratia hardware a computerelor.

Procurorii DNA sustin ca s-au platit cu 72.990 de licente mai mult decat numarul de licente efectiv utilizabile si s-a creat un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Daniel Funeriu s-a autosuspendat din Partidul Miscarea Populara pe 26 septembrie, dupa ce DNA a cerut avizul necesar pentru a incepe urmarirea penala pe numele sau.

author avatar
Cristi Ionita
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger