AcasăNewsDaniel Morar preda SUA „tezaurul” de dosare al Romaniei

Daniel Morar preda SUA „tezaurul” de dosare al Romaniei

Pe langa toata scenarita creata in jurul  tentativei de suicid a lui Adrian Nastase, cert este doar ca „mascarada” a avut si o miza pe cat de ascunsa, pe atat de importanta.

Daniel Morar nu uita si nu iarta

A fost modalitatea ideala, pentru procurorii DNA, de a demonstra public ca, fara ei in prima linie, lupta anticoruptie se va fasai cu siguranta.

Ambasadorul american Mark Gitenstein, cunoscut drept „spatele” sefului DNA

Iar administratia americana a muscat „momeala”,  imbratisand imediat ideea de a lua in custodie „clonele” dosarelor grele instrumentate de oamenii lui Daniel Morar.

Spitalizarea „cu japca” a lui Adrian Nastase i-a alertat pe americani

Asa ca oamenii politici vizati de aceste anchete degeaba se vor bucura, chiar daca vor reusi sa-l debarce pe Morar de la sefia DNA, pentru ca acesta a apucat deja sa-si puna „tezaurul” la adapost.

Prea tarziu!

Cand vor exploda dosarele anticoruptie?

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, prioritatea numarul unu a guvernarii Ponta a fost „mazilirea” lui Daniel Morar, considerat cel mai loial, dar si cel mai distrugator „soldat” al lui Traian Basescu. Graba „baronilor” era justificata si de iminenta trimitere in judecata a multora dintre ei, asa ca era imperios necesar sa se puna de indata mana pe dosarele ce ar fi putut avea rezultate politice devastatoare. Numai ca frica lui Titus Corlatean de a se comporta ca un adevarat ministru al Justitiei a intarziat aplicarea strategiei initiale de demitere imediata a sefului DNA. Iata insa ca si „planul B”, cel de a astepta expirarea mandatului de imputernicire fara a-l mai prelungi, pare sa vina deja prea tarziu. Mai sunt doar cateva zile pana cand Morar s-ar putea sa piarda sefia DNA, dar intre timp acesta si-a suit deja „dosarele” in caruta americana.

Dupa noi potopul!

Transferul catorva sute de dosare s-a parafat cand pe micile ecrane rula telenovela spitalizarii lui Nastase. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, miscarea era probabil pregatita deja in amanunt, din moment ce probele stranse de-a lungul ultimilor ani si care incrimineaza nume grele din toate partidele politice erau gata de livrare. Iar predarea „tezaurului” de dosare catre marele aliat american nu poate aduce decat beneficii pentru sustinatorii inraiti ai lui Traian Basescu. In primul rand, ei si-au asigurat astfel „spatele” pentru a nu mai putea  fi trasi la raspundere dupa schimbare, pe motiv ca nu si-au facut treaba. Apoi, daca „bombele” aflate acum si in posesia americanilor vor exploda in timpul campaniei electorale, adversarii politici vor suferi pierderi insemnate. Atat de imagine, cat si de libertate. In fine, daca nu vor mai putea recupera terenul politic pierdut, cel putin vor sti ca se va alege praful si de ceilalti…

author avatar
Catalin Tache
6.379 afisari

3 COMENTARII

  1. Si a predat domnul Morar si dosarele de copruptie si a ale doamnei Ritzi si alti politieni corupti de la PDL ?

  2. Asta este tradare nationala indiferent de motive nu-ti vinzi conducatorii unei puteri straine care va folosi dosarele ca sa santajeze politicieni pentru a-si impune interesele mai bine in tara noastra.Este acelasi lucru pe care l-a facut si Pacepa, poate chiar mai rau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger