AcasăNewsDarius Valcov, trimis acasa de judecatori

Darius Valcov, trimis acasa de judecatori

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, a fost plasat in arest la domiciliu, decizia instantei supreme putand fi contestata de procurori. El este acuzat de DNA de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte in schimbul unor comisioane.

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, nu a recunoscut in fata judecatorilor acuzatiile aduse de DNA

Valcov a asteptat hotararea judecatorilor acasa, parasind sediul instantei supreme imediat ce ordonanta de retinere emisa pe numele sau de procurorii anticoruptie expirase. Fostul ministru al Finantelor a fost incarcerat miercuri seara, dupa ce Senatul a avizat cererea DNA de retinere si arestare a sa.

Denuntat de “regele asfaltului” Berna

Darius Valcov a fost denuntat de oamenii de afaceri Theodor Berna si Andrei Ovidiu Ramba, potrivit informatiilor din referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a fostului ministru de Finante. Theodor Berna, inculpat intr-un alt dosar de coruptie, a formulat denuntul impotriva lui Valcov pe 10 septembrie 2014. „Berna Theodor (…) a formulat un denunt din care rezulta ca, in cursul anului 2009, in calitate de administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti, denuntatorul l-a contactat pe Valcov Bogdan Darius, primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului constand in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA) conform contractelor de executie a respectivelor lucrari”, se arata in referat. In urma acceptarii propunerii facute, Tehnologica Radion a castigat licitatiile organizate pentru extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare iar Berna si Valcov au stabilit de comun acord ca sumele de bani destinate primarului sa-i fie remise acestuia in numerar, in lei si numai la sediul firmei bucurestene.

Prietenii si aurul

Procurorii DNA au extins cercetarile in cazul fostului ministru de Finante, Vilcov fiind acuzat ca, incepand cu anul 2011, a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii obtinute in virtutea functiilor publice, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea in fapt si pe care le administra prin interpusi. Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obtinut, astfel, mai multe bunuri, intre care trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei, precum si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei. Anchetatorii sustin ca banii si bunurile au fost depozitate intr-un seif care se afla in casa deputatului PSD Daniel Barbulescu, prieten al fostului ministru al Finantelor.

author avatar
Nicole Ionescu
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger