AcasăNewsDatele pasapoartelor liderilor lumii, trimise pe mail din greseala

Datele pasapoartelor liderilor lumii, trimise pe mail din greseala

Cat ai zice ”send”, datele personale ale presedintilor au devenit cunoscute

Cu ocazia summit-ului G20 de anul trecut care a avut loc in Brisbane, Ministerul Imirgarii australian a  trimis din eroare un mail cu datele personale (pasapoarte, vize) a celor mai importanti conducatori de stat ai planetei.

Cat ai zice ”send”, datele personale ale presedintilor au devenit cunoscute

Dupa ce a fost teatrul unor tensiuni in jurul chestiunii ucrainene, summit-ul G20 de la Brisbane are si alte urmari. Potrivit The Guardian, serviciul de imigrare australian a trimis din greseala un mail continand numerele de pasaport si de vize ale celor 31 de sefi de stat si de guvern care au participat la conferinta. Un angajat al serviciului a trimis astfel datele personale ale lui Barack Obama, Angela Merkel, Xi Jinping , Vladimir Putin etc…organizatorilor Cupei Asiei la Fotbal, care a avut loc in Australia in luna ianuarie. ”Informatiile au dezvaluit numele, data nasterii, numarul de pasaport si numarul de viza al 31 de lideri internationali”, a indicat Comisariatul australian pentru protectia vietii private. ”Scaparile de informatii sunt legate de o eroare umana. Autorul a omis sa se asigure daca campul ”destinatarului” din cutia sa mail Microsoft Outlook a fost corect umplut iar mail-ul a fost trimis unei persoane gresite”.

Presedintii nu au fost informati

Organizatorii Cupei Asiei au fost imediat alertati si au suprimat mail-ul, au asigurat autoritatile australiene. ”Comitetul Cupei Asiei nu crede ca e-mailul poate fi accesat, recuperat sau stocat in alta parte in sistem”, au afirmat oficialii, care au considerat ca incidentul sa nu fie adus la cunostinta liderilor, invocand riscuri minime. Nu se stie daca puternicii lumii au fost alertati inainde de dezvaluirea incidentului, dar, The Guardian noteaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare din mai multe tari europene, care precizeaza ca persoanele vizate in scurgerea de informatii continand date personale trebuie sa fie informate. Dezvaluirea facuta de Guardian nu pica tocmai bine pentru Australia, in conditiile in care Parlamentul a trecut, acum doua saptamani, o lege controversata cu privire la supravegherea si retinerea datelor personale in cadrul luptei antiteroriste.

author avatar
Tudor Borcea
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger