AcasăNewsDe ce nu pot PSD si PNL fara UNPR

De ce nu pot PSD si PNL fara UNPR

De unde parea ca e un partid cu parastasele deja facute, UNPR-ul a renascut din propria cenusa si a devenit cea mai apetisanta bucatica atat pentru PSD, cat si pentru PNL. Motivul: pesedistii si liberalii au nevoie ca de aer de consilierii judeteni si locali ai UNPR pentru a face majoritatile in tara.

Partidul lui Gabriel Oprea este din nou pe cai mari. Curtati si de stanga si de dreapta damboviteana, uneperistii condusi astazi de Valeriu Steriu au de ales al cui inel de logodna il accepta. Incredibila la prima vedere, informatia legata de negocierea unei fuziuni a PNL cu UNPR a fost confirmata chiar de co-presedintele PNL Alina Gorghiu. Care, enervata de contrareactii, a si spus ca o eventuala combinatie a liberalilor cu UNPR nu este ”o drama nationala”. Confirmarea venita de la varful PNL i-a pus pe jar pe pesedisti si l-a determinat pe Liviu Dragnea sa afirme ca si PSD a propus UNPR-ului o fuziune, inaintea alegerilor locale, dar nu a primit ”un raspuns clar”. Ba mai mult, Dragnea spune si ca propunerea ramane valabila in continuare: ”Acum o luna si ceva, doua luni, i-am propus dl Steriu proiectul de fuziune intre UNPR si PSD. De asta am ramas surprins ca despre fuziunea PSD-UNPR nu am primit raspuns clar, in schimb se cocheteaza cu ideea de fuziune PNL-UNPR. Eu n-am retras oferta de fuziune PSD-UNPR”. In mod evident, brusca amorezare a PNL si PSD de UNPR-istii cam trecuti si saracuti a surprins intreaga asistenta damboviteana, care nu pricepe sarmul pe care-l poate degaja un partid care nici cu ordinul procuraturii nu poate trece, pe cont propriu, pragul parlamentar. Explicatia a venit din teritoriu, de la pesedistii si liberalii frustrati ca nu pot face majoritati in CJ-uri fara consilierii UNPR. In plus, atat PNL cat si PSD vor sa excluda din start orice surpriza neplacuta post-parlamentara, motiv pentru care fiecare tabara vrea sa se asigure ca nu lasa UNPR-ul la mana adversarului. Amuzanti sunt liberalii care, desi au ales sa-si urmeze instinctul pragmatic si sa se faca frate cu dracu’ pana trec puntea, incearca totodata si sa-si tina rangul de mari boieri folosindu-l in acest scop pe venerabilul Mircea Ionescu Quintus. Care s-a vazut obligat, la aproape 100 de ani, sa o dea pe dupa visin mai ceva ca un liceean prins copiind la teza. ”Vreau sa ii asigur pe cei care ne asculta si pe liberali ca nimeni din conducerea partidului nu este dispus sa compromita partidul. Conducerea PNL face tatonari, nici vorba de intelegeri de fuziuni (cu UNPR- n.r.)”, a debutat boiereste Quintus. Imediat insa, tot Quintus a demonstrat ca interesul poarta fesul si la liberalii cu pedigri bratienesc: ”se vor face astfel de parteneriate doar daca PNL-ul are de castigat”. Pai exact asta spuneam si noi!

Quintus: Despartirea de PDL, un dezastru pentru vechiul PNL

Liberal sadea din vechea garda, Mircea Ionescu Quintus ii avertizeaza pe fostii penelistii ca un divort de PDL va baga istoricul PNL in buda. ”O desfacere a acestei legaturi care trebuie sa ne duca la fuziune, inainte de alegeri, ar fi dezastruoasa, pentru ambele partide, in special pentru al nostru (vechiul PNL – n.r.). Ca dovada, Quintus atrage atentia liberalilor asupra scorului foarte bun obtinut de PNL in tara la localele din 5 iunie. ”Nu am avut asemenea rezultate. PNL a realizat un scor pe care nu l-a realizat in istoria lui”, a spus Quintus, fapt care, in context, lasa sa se inteleaga ca fostii pedelisti au contribuit major la obtinerea rezultatului surprinzator de bun.

author avatar
National
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger