AcasăNewsDe la sefia unui spital, direct la tribunal: Fostul manager al SJU...

De la sefia unui spital, direct la tribunal: Fostul manager al SJU Constanta, trimis in judecata

Aflat la aceasta data in arest preventiv, fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta va ajunge in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, alaturi de un director de firma, cercetat in acelasi dosar.

Totul dupa ce procurorii anticoruptie au decis trimiterea lor in judecata, alaturi de alte doua persoane juridice. Anchetatorii il acuza pe Danut Capatina de cinci fapte de luare de mita, trei dintre ele in forma continuata, dar si de spalare a banilor, in forma continuata.

Totodata, Virgil Constantin Ivan, director general al unei firme, va ajunge si el in fata magistratilor bucuresteni, in aceeasi cauza, fiind acuat de dare de mita in forma continuata.

Din comunicatul prin intermediul caruia procurorii DNA anunta masurile luate in cazul celor doi barbati, rezulta, printre altele, si motivele pentru care s-a luat aceasta hotarare. Astfel, din rechizitoriul intocmit in cauza reiese ca incepand cu iulie 2009 si pana in mai acest an, Capatana, in calitate de manager al SCJU Constanta, „a pretins, de la mai multi reprezentanti de societati comerciale, sume de bani in cuantum de 310.826 euro, 27.900 USD si 4.768.698,78 lei din care a primit in total, suma de 197.858,59 euro, 27.900 USD si 4.768.698,78 lei. Banii au fost primiti atat in mod direct, cat si prin intermediul inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. si patru firme off-shore detinute de inculpat sau de amici ai inculpatului, in schimbul incheierii, derularii in bune conditii si platii la timp a facturilor aferente contractelor incheiate intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta cu acele societati comerciale. Aceste contracte vizau achizitia de servicii IT si ulterior de mentenanta IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajatilor spitalului, servicii medicale constand in analize de laborator”. Nu in ultimul rand, procurorii sustin ca „din totalul banilor primiti cu titlu de mita, suma de 4.768.698,78 lei a provenit de la inculpatul Ivan Constantin Virgil, director general al unei societati comerciale, fiind remisa in perioada iulie 2009 – mai 2016, in vederea derularii in bune conditii a doua contracte si a platii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plati lunare aferente unor servicii de consultanta neefectuate.”.

sursa foto: cugetliber.ro

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger