AcasăNewsDe maine incepe distribuirea cardurilor de sanatate!

De maine incepe distribuirea cardurilor de sanatate!

Persoanele care platesc asigurare medicala la stat vor primi, in perioada urmatoare, cardul de sanatate. De vineri incepand, acestea vor fi distribuite intai in Bucuresti, iar apoi la nivelul intregii tari, prin intermediul Postei.

Incepand cu 19 septembrie, cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate vor fi livrate, de catre operatorii postali, la adresa asiguratilor care au peste 18 ani. Primele carduri vor fi distribuite in Capitala, urmand ca, de luni, 22 septembrie, sa ajunga concomitent in mai multe judete din tara, precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii. „Procesul de distribuire va continua in luna octombrie pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asigurati pentru care au fost tiparite cardurile”, se mentioneaza in comunicat.

E important de stiut ca acest card de sanatate ca fi inmanat titularului in baza actului de indentitate, urmand ca apoi posesorul sa semneze de primire. In cazul in care asiguratul nu este gasit, dupa ce factorul postal s-a deplasat la domiciliul acestuia de cel putin doua ori, lasand in acest sens un aviz de transmitere (inscris ce va contine numarul de telefon al factorului postal, in asa fel incat asiguratul sa il poata contacta pentru a stabili intervalul orar in care factorul postal poate reveni in zilele urmatoare pentru a-i preda acest card), cardul de sanatate va fi predat casei de asigurari teritoriale in evidenta careia se afla persoana platitoare de asigurari medicale.

Cardul national este menit sa faca dovada calitatii de asigurat si sa confirme, totodata, prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale la care apeleaza pentru tratament.

Sursa foto: maramedia.ro

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger