AcasăNewsDeputat de Iasi, trimis in judecata

Deputat de Iasi, trimis in judecata

Constantin Adascalitei senior (sursa foto newsiasi.ro)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi anunta trimiterea in judecata a deputatului de Iasi Constantin Adascalitei.

Constantin Adascalitei senior (sursa foto newsiasi.ro)

Adascalitei este acuzat de procurorii DNA de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in forma continuata (16 acte materiale), dar si de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, Adascalitei fiind considerat si administrator in fapt al mai multor societati comerciale.

Conform procurorilor DNA, „in perioada august – decembrie 2014, in contextul in care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia incheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, in fapt, tot de inculpat. De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, in numerar, atat catre inculpatul Adascalitei Constantin, cat si catre alti inculpati, persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma in litigiu. In perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin, beneficiind de ajutorul altor inculpati, a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflata in litigiu, intr-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect”.

Interesant este ca, alaturi de Constantin Adascalitei, in dosar mai este implicat si fiul deputatului. Constantin Adascalitei junior este acuzat de procurorii DNA de complicitate la infractiunea de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in forma continuata (noua acte materiale) si de complicitate la infractiunea de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, in forma continuata (noua acte materiale).

Constantin Adascalitei senior este trimis in judecata sub control judiciar, in timp ce Constantin Adascalitei junior este trimis in judecata in stare de libertate, la fel ca si ceilalti inculpati din dosar: Constantin Toader (directorul adjunct al unei societati comerciale), Anghel Ciprian Rotariu, Vlasie Dumitriu si Irina Pascariu.

author avatar
Cristi Ionita
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger