AcasăNewsDeputatii au decis - pensionarii pot lua si salariu de la stat!

Deputatii au decis – pensionarii pot lua si salariu de la stat!

Deputatii au aprobat, miercuri, o initiativa conform careia se abroga prevederea care interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat.

Din 2009, pensionarii nu mai aveau dreptul sa obtina si salariu de la stat, premierul Emil Boc sustinand, in acea perioada, ca, din cauza crizei economice, statul nu-si permite sa-i plateasca unei persoane si pensie si salariu.

Acum, deputatii mizeaza pe abrogarea prevederii respectiv. Cu alte cuvinte, pensionarii isi vor putea cumula venitul din pensie cu un eventual salariu de la stat, daca au posibilitatea de a se angaja pe un post potrivit aptitudinilor avute.

Conform romaniatv.net, initiatorii demersului sustin ca inca din 2009, de cand pensionarii au avut de ales intre pensie si salariu, Curtea Constitutionala a atras atentia ca este afectat atat dreptul la pensie, prevazut de art. 47 alin. 2 din Constitutie, cat si dreptul la munca, consacrat prin art. 41.

author avatar
Cristi Ionita
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger