AcasăNewsDeputatul PSD Ninel Peia vrea reinstaurarea Monarhiei in Romania

Deputatul PSD Ninel Peia vrea reinstaurarea Monarhiei in Romania

Ninel Peia

Ieri, in plenul Parlamentului, deputatul PSD Ninel Peia a citit, in loc de o declarative politica, o scrisoare deschisa adresata tuturor politicienilor, demnitarilor statului, ONG-urilor, si, in fne, tuturor romanilor. Scrisoarea deschisa era, de fapt, o pledoarie pentru reintoarcerea la Monarhie.

Ninel Peia

In esenta, argumentele din document se constituie intr-o pledoarie pentru stabilitate si prosperitate. Ciudat este numai ca vine din partea unui parlamentar de stanga. Spicuim din scrisoarea deschisa:

ARGUMENT PENTRU NOUL REGAT AL ROMANIEI

Doamnelor, domnilor, prieteni romani,

Schimbarile ce se petrec in strainatatea apropiata, evenimentele geostrategice ce pun la grea incercare actuala structura europeana si proiectia viitorului nostru, national si totodata european, ne indeamna la o profunda reflectie si impune luarea unei decizii de mare importanta pentru conturarea unei pozitii demne si istorice a Romaniei in noul context mondial.

(…)

Desi cred ca este inutil, pentru ca ma adresez unor oameni care au urmarit si urmaresc miscariele politice de pretutindeni, dar mai ales din Europa, va voi aminti, totusi, ca de ani buni, poate zeci de ani, institutia prezidentiala din oruce republica se confrunta cu acuze grele, de la coruptie, la trafic de influenta. Evident, acestea se petrec pentru ca un om poate fi presedinte fie un timp limitat, si atunci, tentatiile sunt uriase si tangibile,  fie isi transforma mandatul intr-o dominatie perpetua, o tiranie pe care o cunoaste, deja prea bine. Aceste situatii sunt posibile pentru ca nici un presedinte nu isi poate asuma, fizic, niste obiective istorice care pot fi atinse dupa generatii intregi de lupta pentru atingerea acelor teluri.

In schimb, o Casa Regala, o succesiune de suverani care sa urmareasca implinirea unei promisiuni facute in fata Cerului sau a Neamului in urma cu generatii, poate si are obligatia de urmari savarsirea acesteia pentru ca acea promisiune este mostenita, ca o datorie sfanta, odata cu Coroana si cu divinul juramant. Asa am avut o tara unita la Alba Iulia, asa, la 1877, am reusit sa ne capatam independenta, asa am redobandit Ardealul si Basarabia.

(…)

Dincolo de indreptarea unei marsavii istorice, numai un rauvoitor sau un bolsevic fara de Dumnezeu ar putea contesta cel mai benefic aport adus Romaniei vreodata.

(…)

Aceasta pentru ca, asa cum spuneam, Casele Regale sunt responsabile, istoric si divin, pentru sufletele si vietile supusilor sai.

A venit vremea sa ne scuturam de teama indusa veninos si  distructiv de ciuma bolsevica  si sa ne impacam cu istoria pentru a imbratisa devenirea pe care o meritam dintotdeaune. Iar firul care poate reface aceasta legatura se numeste Casa Regala a Romaniei, coloana vertebrala a nemului romanesc.

(…)

Esenta acestei scrisori deschise poate fi rezumata foarte usor: Regatul Romaniei este o sansa istorica pentru stabilitate, bunastare si demnitate, haideti sa nu o irosim si sa ne asumam decizia care va aseza Tara acolo unde merita. Sa alungam spectrul care ne va transforma in inca o generasie pierduta pentru Natiune.

author avatar
Catalin Dumitrescu
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger