AcasăNewsDick Cheney: ISIS pregateste un nou 11 Septembrie in America

Dick Cheney: ISIS pregateste un nou 11 Septembrie in America

Dick Cheney spune ca jihadistii ar putea utiliza arme chimice sau biologice

Fostul vicepresedinte al Statelor Unite a avertizat ca organizatia terorista Statul Islamic ar putea comite pe teritoriu american un atentat si mai devastator ca cel din 11 septembrie 2001.

Dick Cheney spune ca jihadistii ar putea utiliza arme chimice sau biologice

”Cred ca noi am putea suferi un atac similar cu atentatele din 11 septembrie, dar cu arme mult mai ucigatoare”, a declarat Dick Cheney, intr-un interviu acordat CNN. Potrivit fostului vicepresedinte american, islamistii ar putea utiliza ”arme chimice sau biologice” in cursul unui atac, pentru ca ”grupul jihadist ISIS este extrem de periculos, avand in vedere probabilitatea de a putea dezvolta arme nucleare in Orientul Mijlociu”, a apreciat Cheney, citat de Sputnik. Mai mult decat atat, pericolul rezida si in faptu ca americanii recrutati de catre Statul Islamic pentru a lupta in Siria si in Irak ar putea reveni in tara lor natala pentru a comite atentate dar si pentru a motiva si recruta cetateni americani sa se alature randurilor teroristilor, a indicat Dick Cheney.

Politica antitero, frecvent criticata

In egala masura, fostul vicepresedinte al SUA a acuzat administratia Obama ca a retras trupele americane din Irak, ceea ce a contribuit la propagarea jihadistilor in regiune. ”Dupa ce au retras trupele din Irak si nu a lasat un contingent militar, s-a creeat un vid care a fost apoi implut de ISIS”, a estimat Cheney. Politica americana fata de jihadisti a fost frecvent criticata de multi analisti. Acestia considera ca, dupa 11 septembrie 2001, masurile antitero adoptate de Statele Unite nu numai ca nu au stopat acest fenomen, dar mai degraba l-au intensificat

Tricouri made in Daesh

Statul Islamic a preluat controlul asupra productiei siriene de bumbac, deja multi fabricanti internatinali din industria textila fiind ingrijorati de riscul ca in raioanele magazinelor occidentale ar putea aparea articole ”made in Daesh”, informeaza AFP. Subiectul intriga deja marile case de lux din Paris, care si-au sporit vigilenta cu privire la provenienta tesaturilor importate, inainte de razboi Siria fiind un importator de bumbac in zona, informand ca, vara aceasta, au primit de la furnizorii regulati, bumbac fara markere de provenienta. In apropierea zonelor controlate de ISIS se afla si Turcia, al doilea furnizor de textile al UE, ingrijorata ca angrosistii turci ar putea cumpara la pret scazut bumbac de la Daesh.

author avatar
Tudor Borcea
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger