AcasăNewsDirectorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, trimis in judecata pentru luare de mita

Directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Florin Marian Antonescu, director adjunct al Penitenciarului Giurgiu.

Antonescu este acuzat de luare de mita si va fi judecat sub control judiciar. Alaturi de acesta mai sunt implicati in dosar Ion Cicu si Petrus Savelie. Cicu este judecat in stare de libertate, pentru dare de mita, iar Savelie este judecat in stare de libertate, pentru complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita.

Conform procurorilor DNA, „la sfarsitul lunii decembrie 2014, inculpatul Antonescu Florin-Marian, in calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, beneficiind de ajutorul inculpatului Savelie Petrus, a primit de la inculpatul Cicu Ion suma de 4.000 euro, in scopul de a-i facilita liberarea conditionata a fiului acestuia din urma (admiterea cererii de liberare conditionata de catre comisia de liberari conditionate din cadrul penitenciarului respectiv). La data de 30 decembrie 2014, ulterior remiterii sumei respective, a fost intrunita comisia de liberari conditionate din care a facut parte si inculpatul Antonescu Florin-Marian, toti membrii comisiei votand negativ cererea de liberare conditionata a detinutului, propunand totodata Judecatoriei Giurgiu amanarea cererii respective. Ulterior, la data de 17 februarie 2015, instanta de judecata a admis cererea de liberare conditionata a detinutului respectiv”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, iar procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce apartine inculpatului Antonescu Florin-Marian.

author avatar
Cristi Ionita
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger